Is lijn 477 straks verleden tijd?
Is lijn 477 straks verleden tijd? Foto: Bastiaan Miché

CU H'sum strijdt voor nachtbus

HILVERSUM Dat de nieuwe coalitie zich in wil zetten voor een nachtverbinding met Utrecht en Amsterdam is mooi, vindt de ChristenUnie (CU). Handiger vindt de raadsfractie het als de nieuwe bestuursploeg zich hardmaakt voor het behoud van buslijn 477, de nachtbus van Hilversum naar Utrecht.

CU-fractiemedewerker Bas Nanninga stelt dat buslijn 477 van U-OV er al een aantal jaar is. Zo kunnen de reizigers in de late uurtjes van Hilversum naar Maartensdijk, Bilthoven en Utrecht komen. Maar deze busverbinding dreigt te vervallen omdat deze lijn niet zo goed loopt, zo blijkt uit het verhaal van Nanninga. In september nemen Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht hierover een besluit als het Vervoerplan 2019 op de agenda staat. Als het Hilversumse college niet in actie komt, dan is het gedaan met de 477, aldus de CU.

Nu de nieuwe coalitie in het akkoord heeft opgetekend dat zij in de komende jaren een nachtverbinding gaat realiseren tussen Amsterdam en Utrecht, ziet de oppositiepartij een goede kans om het college op het wegvallen van de bestaande busverbinding te wijzen. Hoewel er weinig gebruik van wordt gemaakt, is dit een belangrijke lijn. "Vooral voor nachtelijke bezoekers van buiten Hilversum is het belangrijk dat er vervoer naar huis is. Dit om te voorkomen dat mensen met alcohol op achter het stuur gaan zitten", aldus Nanninga. "Misschien dat de lijn, met meer promotie, wel een succes kan worden", voegt hij eraan toe.

Zijn verzoek aan het college is om in de bres te springen voor buslijn 477. Een van de vragen luidt dan ook of Hilversum bereid is om snel contact op te nemen met de provincie Utrecht om tot een oplossing te komen.