Ambassadeurs voor gastvrij centrum

HILVERSUM Hilversum is op zoek naar zogeheten 'stadsambassadeurs'. In het kader van de pilot Gastvrijheid zijn Hilversummers nodig die willen fungeren als gastheer of -vrouw van het centrum.

Sinds februari loopt er in Hilversum een proef om het centrum gastvrijer te maken. Het gaat om een landelijk initiatief van Stad & Co, INretail, Detailhandel Nederland en Mindlogyx Retail. Deze partijen zijn bezig om in de mediastad, maar ook in Meppel, Zoetermeer en Eindhoven, een 'toolbox gastvrijheid 2.0' te ontwikkelen. In deze vier pilotgemeenten werken de partijen op wetenschappelijke basis een gastheerschapprogramma uit, dat moet leiden tot een gastvrijer centrum.

Een onderdeel van gastvrijer worden is de inzet van stadsambassadeurs. De Stichting Hilversum Marketing hoopt dat mensen die veel weten van hun gemeente zich aanmelden om bezoekers te onthalen en te voorzien van informatie. Dat is mogelijk via info@hilversummarketing.nl.


Kortenhoever krijgt lintje

KORTENHOEF Ben Pot uit Kortenhoef is zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Freek Ossel tijdens het jaarlijkse Antoniusfeest voor alle vrijwilligers van de H. Antonius van Paduakerk.

Pot is hier al sinds 1970 koorlid en actief als vrijwilliger. Hij verricht werkzaamheden aan de parochietuin en op de begraafplaats, zorgt voor de juiste beplanting en voert onderhoudswerkzaamheden uit. Ook is de Kortenhoever grafdelver, verricht hij hand-en-spandiensten voor het Antoniusfeest en helpt mee in de voorbereiding van kerkveilingen voor de 'Vrienden van Antonius'.

Daarnaast was Pot, al voor de formele oprichting, lid van Dans- en Carnavalsvereniging De Turftrappers. Ook Floraliavereniging Kortenhoef kan rekenen op zijn betrokkenheid. Tot slot helpt Pot bij de organisatie van optredens van het Ankeveens Havenloos Mannenkoor. "De heer Pot is een man die al decennialang klaarstaat voor de parochie en het verenigingsleven. Er wordt nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan", aldus Ossel.