Verslagenheid bij parachutisten na dodelijke sprong

HILVERSUM "We kennen haar allemaal. Ze was zo'n lieve en vrolijk meid die al op heel jonge leeftijd begon met springen." Dat zegt bestuurslid Gerda Drop van Parachutisten Centrum Midden Nederland als net bekend is dat de 19-jarige parachutiste Fabiënne Lam uit Hilversum is overleden.

Het trieste nieuws komt hard aan bij de Hilversumse vereniging aan de Noodweg. Maandagavond kwamen de leden bijeen. Het jonge lid, dat bij iedereen wel bekend was, had al meer dan tachtig sprongen op haar naam staan en stond te boek als een natuurtalent.

Maar zaterdagmiddag ging het in een weiland op een kilometer afstand van het vliegveld in Teuge helemaal mis, bleek bij de landing. De oud-leerling van het Comenius College raakte zwaargewond en overleed een dag later in het ziekenhuis in Zwolle. De precieze toedracht van het ongeluk is nog altijd niet duidelijk. De parachute was wel gewoon opengegaan.


Onderzoek naar geweld bij Lopik tegen Hilversum

HILVERSUM Dat FC Hilversum na de 1-0 uitnederlaag bij Lopik was uitgschakeld voor promotie naar de tweede klasse was iets waar niemand het bij de groen-witten na afloop van dat duel nog over had. De wedstrijd eindigde namelijk in een massale knokpartij.

Voetbalbond de KNVB is inmiddels een onderzoek gestart. Aanleiding voor het geweld - na een wedstrijd waarin liefst vier rode kaarten vielen en Hilversum vooral voor rust voldoende kansen kreeg om wél te winnen - waren de racistische uitlatingen van Lopik-supporters in de richting van enkele spelers van Hilversum, aldus de verenging op de eigen website. Verder blijft het ook vanuit Crailoo stil.