Een aantal SP'ers stak dinsdag de handen uit de mouwen en ruimde de speelplek op aan de Neuweg.
Een aantal SP'ers stak dinsdag de handen uit de mouwen en ruimde de speelplek op aan de Neuweg. Foto: Bastiaan Miché

Boodschap met bezem aan nieuwe coalitie

Meer bomen plaatsen rondom speelplaatsen is een mooi idee. De SP stelt dat eerst de basis goed moet zijn: het onderhoud moet op orde zijn.

HILVERSUM Voor even stond de afkorting van de SP voor Speelplein Poetsers. De socialisten schoonden de speelvoorziening aan de Neuweg op. Deze symbolische actie gold als boodschap naar de coalitie. Speelplaatsen willen vergroenen is prima, maar zorg er eerst voor dat het onderhoud op orde is.

Met bezems en prikkers ging het groepje socialisten dinsdagmiddag aan de gang. Bij het inventariserende rondje over het grote plein werd het achterstallig onderhoud snel duidelijk. De betonblokken rondom het basketbalveld zijn kapot of liggen helemaal los en overal ligt troep, waaronder veel glas. De locatie aan de Neuweg is een mooie hangplek. "De eerste cocaïnewikkel is al gevonden", meldt raadslid Rebekka Timmer binnen een paar minuten.
"Het is een mooie plek en speeltuin. De speeltoestellen zijn kwalitatief goed en er is voor iedere leeftijd wat, maar de speeltuin is verloederd. Dat heb ik de afgelopen anderhalf jaar zelf kunnen zien als ik mijn oudste dochter naar vioolles breng in de buurt en dan met mijn jongste dochter hier naartoe ga. Het is een perfecte plek, maar het moet echt opgeknapt worden", meldt SP-bestuurder Jasiu van Haarlem.
Zorg ervoor dat de openbare speelplaatsen goed onderhouden zijn. Dat is de oproep aan het college, dat in de komende periode speel- en ontmoetingsplaatsen wil vergroenen. Naast de Neuweg kunnen ook de speelvoorzieningen in de Oude Haven en bij het Kamrad wel worden aangepakt. Inmiddels heeft de fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het achterstallig onderhoud van de voorzieningen.