Man berooft slapende vrouw in de Boomberg

HILVERSUM Een nog onbekende man heeft in woonzorgcentrum De Boomberg een pinpas van een bewoonster gestolen en daarmee voor 1250 euro gepind. De politie heeft de man op beeld staan en is op zoek naar hem.

De man sloeg zijn slag op zondag 15 april. Vlak na de lunch is het rustig in de gangen van het woonzorgcentrum aan de Vaartweg in Hilversum. Op bewakingsbeelden is een man te zien die op zijn gemak van kamer naar kamer loopt. Bij een enkele onafgesloten kamer gaat hij naar binnen.

Na een tijdje verlaat de man het verzorgingshuis. Kort daarop wordt er met de bankpas van een van de bewoners door een onbekende man gepind. Daarna loopt de man dwars door het centrum van Hilversum naar een volgende geldautomaat. Ook daar lukt het hem om geld te pinnen. De opbrengst: 1250 euro. De politie vermoedt dat het slachtoffer in deze zaak lag te slapen in haar kamer toen de dief bij haar op de kamer was.

De verdachte is een blanke, lange en smalle man met kort blond tot donkerblond haar. Hij droeg een blauw jack, vermoedelijk van spijkerstof, met daaronder een okergeel shirt. De man droeg lichte schoenen of sneakers en heeft steeds een opvallende lichtbruine tas bij zich.


Dug-outs bij sportplekken in Oost

HILVERSUM Bij de skatebaan op de Schans op de hoek van de Eemnesserweg en de Kamerlingh Onnesweg en bij het Cruyff Court van Davy Klaassen bij Anna's Hoeve is het vanaf nu beter toeven. De gemeente heeft hier namelijk dug-outs laten plaatsen.

Met de komst van de zitplekken zegt de gemeente oog te hebben voor het verbeteren van de inrichting en het gebruik van de openbare ruimte. Tevens is er steeds meer vraag naar fysieke sport- en ontmoetingsplekken in Oost. Jong en oud kunnen gebruikmaken van de dug-outs en elkaar naast het sportveld beter leren kennen.

De dug-outs staan er inmiddels. Binnenkort neemt de gemeente beide zitplaatsen met een buurtsportactiviteit officieel in gebruik. Buurtbewoners kunnen hiervoor een uitnodiging verwachten.