Op zoek naar nieuw verlichtingsconcept.
Op zoek naar nieuw verlichtingsconcept. Foto: Bastiaan Miché

Ontwerpwedstrijd voor typische Hilversumse sfeerverlichting

HILVERSUM Feestverlichting zorgt vaak voor gedoe onder ondernemers. In Hilversum willen ze de sfeerverlichting nu over een andere boeg gooien. Daar is nu een ontwerpwedstrijd voor uitgeschreven. De opdracht luidt om voor deze winkelstraten een nieuw feestverlichtingsconcept te presenteren dat naadloos past bij Hilversum Mediastad.

'Hilversum Verlicht' heet de wedstrijd. Belangstellende ontwerpers hebben tot zondag 8 juli de tijd om een idee met nieuwe technieken in te dienen bij de Stichting Centrum Hilversum. De ondernemersverenigingen van de Gijsbrecht van Amstelstraat en de Vaartweg willen eind dit jaar nieuwe sfeerverlichting in gebruik nemen. De wedstrijd daagt ontwerpers uit met een concept te komen dat Hilversum ademt.

Bewegend beeld, geluid en licht zijn enkele elementen die een zichtbare rol moeten vervullen in het verbeelden van Hilversum Mediastad. Tevens moet de verlichting herkenbaar zijn voor Hilversum, het nieuwe concept moet energiezuinig zijn en het hele jaar door te gebruiken zijn en geïntegreerd kunnen worden met wand-, gebouw- en pleinverlichting. Daarnaast is een eis dat het concept de geschiedenis, de architectuur en de stedenbouw zichtbaar moet maken. Dat kan bijvoorbeeld door accenten te gebruiken van bekende Hilversumse gebouwen. Het nieuwe verlichtingsconcept moet straks bij grote evenementen zoals de Top200, City Run en Koningsdag gebruikt worden.