Fietstocht over de Eem.
Fietstocht over de Eem. Foto: Bob Wijburg

Donderdag 21 juni

Midzomeravond Stiltewandeling

20.00 uur | Christelijk Spiritueel Centrum

Tijdens de langste dag van 2017 genieten van de natuur, in stilte zie, hoor, ruik en voel je veel meer... Midzomeravond is van oudsher een moment om stil te staan bij het licht. Dankbaar voor de schepping, de langste dag en de ommekeer dat het donker weer terugkomt. Bezinning en stilte op de hei.

Vrijdag 22 juni

Wandeling Heikracht naar Wolfsdreuvik

14.00 uur | Groot Kievitsdal

Hilversum heeft een kasteeltje in het Smithuyserbos, het is een gemeentelijk monument op een verrassende plek. Een gezellige en sportieve activiteit, deze wandeling van 7-7,5 km, waar iedereen aan deel kan nemen.

SCENECS Film Festival

19.00 uur | Vue Hilversum

De twaalfde editie van het International Film Festival vindt plaats van 22 t/m 29 juni. Het festival begint met een Grand Opening op 22 juni en eindigt met een Grand Gala Award Event op 29 juni in Studio21. In deze week van juni worden er diverse films en documentaires vertoond in Hilversum.

Zaterdag 23 juni

Repair Café Hilversum

11.00 uur | De Riebeeck

In het Repair Café kun je je kapotte spullen laten repareren door ter zake kundige enthousiaste vrijwilligers. Geef je kapotte spullen (huishoudelijk, speelgoed, audio, klok, textiel, laptop, fiets etc.) een tweede leven. Ook voor een kop koffie en een praatje met buurtgenoten ben je van harte welkom.

Concert

20.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Concert Groot Hilversums Federatie Orkest onder leiding van Yvonne de Winter.

Nachtvlindernacht

22.00 uur | Infoschuur 't Gooi GNR

Vlinder- en libellenwerkgroep Gooi en Vechtstreek heet u welkom op 23 juni van 22 uur tot maximaal 2 uur 's nachts op de nachtvlindernacht bij de Infoschuur van GNR, Naarderweg 103 in Hilversum. Vrije in- en uitloop. Voor meer informatie: nachtvlindernacht.nl.

Zondag 24 juni

BareFoot Evenement

9.30 uur | Dudok Arenahal

Maak kennis met de gezondheid die het lopen op barefootschoenen kan geven. Vaak lost het pijntje X en/of Y op. U kunt kiezen uit 30 workshops. Mail rob@salomonson.nl of bel 0628432240 gerust of kom 24 juni gewoon even langs. Wij helpen u graag bij de keuze van een workshop.

Fiets-boottocht over Eem

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt zondag 24 juni de dagtocht 'Combi Fietsboot Eemlijn', vertrek om 10.00 uur Kerkbrink Hilversum (Museum). Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl.

Schilderijen en glasobjecten

11.15 uur | Regenboogkerk

Schilderijen van Maarten Vlam en glaswerk van Henny Verhoeven zijn te zien in de Regenboogkerk. Van Vlam, inwoner van Vreeland, is de serie 'Romantisch landschap' te bewonderen en van de vorig jaar overleden Verhoeven glaskunst.

Dinsdag 26 juni

Inloopochtend

10.00 uur | Rozenkruis Centrum

Op dinsdag 26 juni van 10.00 tot 12.00 uur is er een inloopochtend van het Rozenkruis. Met elkaar in gesprek gaan schept altijd een levendige wisselwerking. Toegang: vrijwillige bijdrage. Adres: Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Info: www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-518 6185.

Wijkspreekuur

13.30 uur | De Kleine Lelie

Op dinsdagen van 13.30-15.00 uur kunt u hier terecht voor vragen, suggesties en informatie betreffende uw eigen leefsituatie, zorg en wijkzaken. Er zijn medewerkers van oa. MEE, Versa Welzijn en Thuiszorg. Ook de buurtcoördinator en de wijkagent schuiven regelmatig aan. De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Bingomiddag

14.00 uur | De Egelantier

Op dinsdag 26 juni organiseert de Trefpunt-soos weer een leuke bingo voor iedereen. Het begint om 14.00 uur in Zorgcentrum de Egelantier, Egelantierstraat 194, Hilversum.

Open repetities City Orkest

20.00 uur |MCO

Meedoen in het gezelligste orkest van het Gooi en omstreken? Het City Orkest houdt in juni en juli vier open repetitiedagen: 12, 19, 26 juni en 3 juli. Wij spelen film-, musical-, pop-, jazz- en lichte muziek. Meer informatie en aanmelden via http://cityorkest.nl/open-repetities.

Raadhuisconcert

20.15 uur | Raadhuis Hilversum

'Groot, groter, groots'. Het groot septet van de Zweedse componist Franz Berwald vormt een mooie combinatie met het octet van grote broer Franz Schubert. Beide kamermuziekwerken, die op 26 juni worden uitgevoerd, hebben bijna symfonische proporties.

Woensdag 27 juni

Zandafgravingen

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde 't Gooi rijdt op woensdag 27 juni de dagtocht 'Zandafgravingen'. Vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum bij het museum. Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl.

Zomerconcert

19.30 uur | Stadstuin De Hof

In de maand van Iktoon, het festival voor de amateurkunst, 'Part Songs' in Stadspark De Hof uitgevoerd door Toonkunstkoor Hilversum. Woensdagavond 27 juni om 19.30 uur m.m.v. Jenny Stoeckart, saxofoon, o.l.v. dirigent Nico Philipp Hovius. Toegang gratis.