CDA-vragen mishandeling ouderen

HILVERSUM Van de landelijke cijfers van ouderenmishandeling is CDA Hilversum geschrokken. De christendemocraten willen nu van het college van burgemeester en wethouders weten op welke schaal ouderenmishandeling voorkomt in Hilversum en de rest van de regio.

Eind vorige week maakte de Regio Gooi en Vechtstreek bekend dat zij extra aandacht gaat besteden aan dit onderwerp. Met deze inspanning van Veilig Thuis is het CDA blij, maar het rapport 'Aard en omvang ouderenmishandeling' roept vragen op bij de fractie, want op welke manier wordt in Hilversum en omstreken geprobeerd deze vorm van mishandeling te bestrijden. En zijn er resultaten bekend over de effectiviteit van het Hilversumse beleid en die van de regio?

Uit landelijk onderzoek blijkt dat toch behoorlijk veel ouderen te maken krijgen met mishandeling. Onderzoekers wijzen erop dat één op de twintig thuiswonende 65-plussers ooit te maken krijgt met mishandeling. Eén op de vijftig 65-plussers heeft hier jaarlijks mee te maken, zo blijkt uit de resultaten. Grip krijgen op preventie en interventie is van belang, melden de christendemocraten, zeker nu de vergrijzing toeneemt, ouderen ook langer zelfstandig thuis moeten blijven wonen en de nadruk op zelfredzaamheid groeit.


Hilvertshof maakt kan op NRW Jaarprijs

HILVERSUM Winkelcentrum Hilvertshof maakt kans op de NRW Jaarprijs 2018. Het winkelcentrum is helemaal vernieuwd en valt goed in de smaak bij de Nederlandse Raad voor Winkelcentra.

Een dikke 2,5 jaar heeft de opknapbeurt van het winkelcentrum in het dorp geduurd. Eigenaar Kroonberg Groep zou zo'n 25 miljoen euro in de opknapbeurt hebben gestopt. Van donker en onoverzichtelijk is het Hilvertshof gegaan naar 'een kwalitatief hoogwaardig en uitnodigend complex', aldus de NRW.

Vorig jaar ging de NRW-prijs naar winkelcentrum Kerkelanden. Donderdag 20 september, tijdens het jaarcongres in Amsterdam, maakt de branchevereniging bekend wie de winnaar is. In totaal zijn er vijf projecten genomineerd.