Ook dit jaar gaat de rode loper door het centrum.
Ook dit jaar gaat de rode loper door het centrum. Foto: Bastiaan Miché

Beste mondiale debuutfilms te zien bij Scenecs Filmfestival

HILVERSUM Scenecs legt de rode loper weer uit, want vanaf vrijdag 22 juni is het een en al films dat de klok slaat in Hilversum. Tot en met vrijdag 29 juni verzorgt Scenecs opnieuw het International Film Festival.

Het festival wordt voor de twaalfde keer - voor de derde keer in Hilversum - gehouden. Uit meer dan achthonderd inzendingen is een selectie gemaakt van 79 debuutfilms. De makers komen uit 76 verschillende landen. In Vue Hilversum, Filmtheater Hilversum en Bibliotheek Hilversum zijn de producties van de startende regisseurs te zien.
"Scenecs is een filmbeleving", meldt festivaldirecteur Arya Tariverdi. "Als bezoeker van het festival zie je de parels van de filmmakers. Hier beleef je films als de meest gevarieerde en krachtige kunstdiscipline."
Het festival trapt morgen af in de bioscoop aan het Langgewenst met de Indonesische film 'Posesif', de openingsfilm. Vrijdag 29 juni is Studio 21 de plek van het Grand Gala. Naast een avond vol show worden hier de Dutch Golden Stones uitgereikt.

Kaarten voor filmvertoningen of het gala? Kijk op www.scenecs.com.