De deuren voor de Clemenskerk zijn momenteel dicht.
De deuren voor de Clemenskerk zijn momenteel dicht. Foto: Bastiaan Miché

Bouw springpark Clemenskerk ligt stil

De bouw van het trampolinepark in de Clemenskerk is stilgelegd. De initiatiefnemers zouden niet de vereiste omgevingsvergunning hebben.

HILVERSUM Zorgen maakt ze zich niet, maar vervelend vindt Saskia de Wit van Flight Deck 53 (het bedrijf achter het trampolinepark) de bouwstop natuurlijk wel. "We doen niks verkeerds en gaan nog indienen wat nodig is. Maar dit heeft natuurlijk wel consequenties voor bijvoorbeeld de openingsdatum."

De Wit ging ervan uit dat het springpark voor tieners in het voor miljoenen gerestaureerde pand aan de Bosdrift eind juli/begin augustus open zou kunnen. Voorzichtig waren de initiatiefnemers al gestart met de inrichting van de locatie. Maar daar is nu dus een hapering in gekomen.
Er is namelijk gedoe met de benodigde vergunning. Het gaat om de volgende bouwwerkzaamheden: bouwconstructies ten behoeve van speeltoestellen (trampolines), het bouwen van een houten slurf en de ingrijpende wijziging van de tussenvloer en de looproutes/vluchtroutes. "Omdat er zonder vergunning is gebouwd en het doorgaan van bouwen tot ingrijpende gevolgen kan leiden, vinden wij de spoedeisendheid voor dit besluit aanwezig", aldus wethouder Karin Walters in een aangetekende brief aan BOEi.
Deze eigenaar van het gebouw is het niet eens te zijn met het stilleggen van de bouwklus, omdat er slechts sprake zou zijn van een wijziging van de inrichting. De gemeente gaat daar niet in mee en schrijft dat wanneer er toch verder gegaan wordt met klussen er per overtreding een boete volgt van 10.000 euro. Walters eindigt de brief nog wel met de mededeling: 'Gedurende de stillegging onderzoeken wij of de bouw gelegaliseerd kan worden.'
De komst van het trampolinepark leidt tot veel ophef in de toch al drukke buurt. Zo vrezen sommige bewoners onder meer veel verkeersoverlast. Volgens De Wit gaat het echter om een kleine groep van twintig man die iedere gelegenheid aangrijpt om de boel te traineren. "Het is ook niet de eerste hobbel", lacht zij. "Maar er kwamen hier (Clemenskerk, red.) de afgelopen weken dagelijks dertig tot vijftig mensen binnen en die zijn allemaal heel positief of neutraal. Ik ben zelfs al een keer door iemand 'held' genoemd. Mensen zijn blij dat er eindelijk wat gebeurt."

De tussenvloer.