Vorig jaar maart was Arjo Klamer te gast.
Vorig jaar maart was Arjo Klamer te gast. Foto: Bastiaan Miché

Tweede 'Eten en debaten' in Grafisch Atelier Hilversum

HILVERSUM Om ervoor te zorgen dat de verkiezingswoorden niet blijven hangen, komt vrijdag 29 juni het thema 'Sociale en financiële inclusie in Hilversum' aan bod. Dat gebeurt tijdens de tweede editie van 'Eten en debaten'. Grafisch Atelier Hilversum (GAH) is van 18.00 tot 21.00 uur gastheer van dit evenement.

Tijdens het eten en debaten is het de uitdaging om met goede oplossingen te komen voor armoede en schulden. Hierbij komen ook jongeren aan het woord. Leerlingen van College De Brink in Laren en Combiwel in Amsterdam bereiden het debat voor en fungeren tevens als tafelheer en -dame. Samen met IDEA geven zij debattrainingen over omgaan met geld in een diverse samenleving. Dit debat hoort bij het project 'Mind your wallet' en moet bijdragen aan waardigheid en rechtvaardigheid.

"Het is belangrijk dat we ook in Hilversum het debat na de verkiezingen gaande houden over de vraag of de participatiesamenleving wel oog en hart heeft voor iedereen?", zo meldt de organisatie. "In hoeverre wordt er rekening gehouden met jongeren die opgroeien met schulden, kinderen van migrantenouders die zich machteloos voelen als ze weer een afwijzing krijgen voor werk of als de docent hun opnieuw te laag inschat voor de schoolkeuze en voelt iedereen zich wel veilig om actief mee te doen?"

Wie er vrijdag bij wil zijn kan een mail sturen naar info@idebate.nl.