Broertjes krijgt ‘LIVE!’ uitgereikt.
Broertjes krijgt ‘LIVE!’ uitgereikt. Foto: D&B Eventmarketing

Boek over impact evenementen

HILVERSUM "Het organiseren van evenementen is een prachtig en uitdagend vak. Evenementen moeten namelijk niet alleen maar leuk zijn, maar ook iets opleveren', vertelt Pieter Bas Boertje, directeur van D&B Eventmarketing.

Samen met collega Lennart Peeperkorn overhandigde hij afgelopen week het eerste exemplaar van 'LIVE' aan burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum. Het boek biedt een kijkje in de keuken van de eventmaker. In 'LIVE!' staat hoe organisaties maximale impact kunnen bereiken met hun evenement.
Bij D&B Eventmarketing, sinds kort gevestigd aan de Van Hengellaan in Hilversum, werken 27 professionals die dagelijks voor opdrachtgevers evenementen ontwikkelen en organiseren. In het boek staan dan ook allerlei voorbeelden. Opdrachtgevers vertellen over de impact van hun evenementen in de praktijk.

Ook zet het bureau 'een biologische bril' op en gebruikt het de nieuwste marketinginzichten om uit te leggen hoe organisaties hun doelen bereiken met een evenement. Dr. Danielle Braun, corporate antropoloog, en prof. dr. Ed Peelen, bijzonder hoogleraar contentmarketing, leverden een bijdrage aan het boek.

Boertje legt uit waarom evenementen steeds belangrijker worden voor bedrijven. "Mensen raken met commercials, sponsoring, nieuwsbrieven of advertentiecampagnes is tegenwoordig vrijwel onmogelijk. De meeste reclameboodschappen blijven niet hangen tussen de oren. Echt contact werkt juist wel en daarom organiseren bedrijven steeds vaker evenementen."

Het boek 'LIVE!' bestellen voor 25 euro? Stuur dan een e-mail naar live@db-eventmarketing.nl.