Hilversum Alive 2.0: één geheel en vijf podia

HILVERSUM Het was even onzeker of Hilversum Alive dit jaar wel door zou gaan, maar komend weekend is het gewoon drie dagen lang feest in het centrum. Bij elkaar opgeteld zijn er vijf verschillende podia.

De eilandjescultuur, waarbij iedere ondernemer voor zichzelf werkte tijdens het driedaagse muziekevenement, moet dit jaar verleden tijd zijn. Deze alweer twintigste editie is namelijk niet meer in handen van de ondernemers, maar wordt gedragen door de Stichting Hilversum Alive.
Daarmee is het evenement meer één geheel in plaats van allerlei losse podia. Het Marktplein krijgt de grote regionale acts, op de Kerkbrink is onder meer ruimte voor cabaret, de Kei is een soort mini-Jordaan, de Groest is voor de jongeren en het Stationsplein voor het alternatieve publiek. Vorig jaar waren er nog zeven podia, de Biersteeg en Felix II doen echter niet meer mee.

Tienduizenden euro's

Enkele maanden terug nog kondigde de stichting aan dat Alive dit jaar helemaal niet door zou gaan. Om een goed evenement neer te kunnen zetten kwam men tienduizenden euro's tekort. Door extra subsidie van de gemeente en het Stadsfonds lukte het alsnog om de begroting rond te krijgen. "Daar zijn we heel blij mee", aldus stichtingsvoorzitter Paul Hoogermolen. Hij gaat uit van pakweg dertigduizend bezoekers in drie dagen. "Het is nu aan ons om er gezamenlijk voor te zorgen dat het een topjaar wordt."

17