Tweede HvH-raadslid neemt ontslag

HILVERSUM Nog altijd zit Hart voor Hilversum zonder bestuur, is de onvrede bij de achterban nog groot en rommelt het binnen de fractie. Want nadat eerder raadslid Erik van Ouwerkerk al zijn zetel opgaf, heeft ook Jerry Braaksma zijn conclusies getrokken: de nummer twee van de kandidatenlijst tijdens de verkiezingen heeft zijn ontslag ingediend.

Dat zijn partij in zee is gegaan met D66, in het coalitieakkoord heeft staan dat Gooistad voor 2030 gerealiseerd is en dat Hilversum nu maar liefst zeven wethouders telt zijn voor hem de hoofdredenen ermee te stoppen. De geloofwaardigheid van de partij, waar hij acht jaar voor in de raad zat, is volledig weg. "Ben ik boos? Nee. Was ik boos? Ja", zegt hij over het moeilijke besluit dat hij genomen heeft.

Voor Karin Walters, nu wethouder namens HvH, is het opstappen van Braaksma toch wel een verrassing. Volgens haar was hij overal bij betrokken en van alles op de hoogte, zoals het opgenomen Gooistad-standpunt en de samenwerking met D66 in de coalitie. "Jammer dat hij deze keuze heeft gemaakt. Ik dacht dat we samen verder gingen. De rol van nieuwe fractievoorzitter had hem goed gepast", aldus Walters. Zij verwacht geen nieuwe onrust in de fractie en de partij, juist omdat het een persoonlijke keuze is van Braaksma. Ron Lancé volgt Braaksma op in de raad.

11