Vragen over HOV-bomen Wandelpad

HILVERSUM De voorbereidingen voor de HOV-baan zijn in volle gang. Op het Wandelpad betekent dat dat een aantal bomen moet verdwijnen. Dit zijn volgens de SP nou net bomen die een paar jaar terug op verzoek van de bewoners zijn geplant. Wat kan de gemeente nu doen zodat de bewoners privacy houden.

Het gaat om tien jonge moeraseiken op het Wandelpad tussen de Sint Vitusstraat en de Diamantstraat. Volgens HOV 't Gooi zijn deze jonge bomen nog hartstikke sterk en prima te verplaatsen. Op Twitter zegt zij dat de bomen gratis zijn af te halen zodat ze elders een tweede kans kunnen krijgen. "Het uitgangspunt redden in plaats van kappen is nobel", stelt de SP in haar brief met vragen aan het college. "Echter deze bomen zijn door de gemeente Hilversum een jaar of vier geleden geplaatst en wel op verzoek van de bewoners."

De SP-fractie wil nu van de verantwoordelijk wethouder weten of de Wandelpadbewoners op de hoogte zijn dat deze bomen binnenkort verdwijnen en vraagt of het een normale werkwijze is dat HOV 't Gooi bomen van de gemeente laat verplaatsen. Voor het herplanten van deze moeraseiken hebben de socialisten een locatie op het oog: bij het kamp bij Anna's Hoeve. "Deze inwoners hebben een berg in hun achtertuin gekregen en willen graag een rij bomen aan de rand van hun park om een beetje meer privacy te krijgen."


Laatste noodkreet voor theehuisje

HILVERSUM In een poging om de welstandscommissie te overtuigen het voormalige theehuisje aan de Regentesselaan 12 te behouden, zijn bezorgde buurtbewoners opnieuw in de pen geklommen. "Zie het als een laatste noodkreet", aldus Tamara Peters.

Het theehuisje in de Trompenberg, dat niet in goede staat verkeert, is geen monument en dreigt volgens de bouwplannen van de nieuwe eigenaar te verdwijnen. Omwonenden en diverse cultuurclubs als Hilversum, Pas Op! en de historische kring Albertus Perk proberen sloop te voorkomen van het gebouw uit 1901. "Dit is het alleroudste gebouw uit de wijk. Dat moet behouden blijven", meldt Peters. Op 5 juli komt de commissie bijeen.