MozArt in zomer te zien op Media Park

HILVERSUM Televisieprogramma's zijn de inspiratie geweest voor de leerlingen van de Mozarthof. Hun kunstwerken zijn vanaf donderdag 12 juli te zien in de entree van het pand van BNN/Vara, VPRO en NTR op het Media Park.

In de afgelopen maanden is er in het atelier van de Mozarthof, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen in Hilversum, hard gewerkt aan de expositie met als thema 'Hilversum Mediastad'. Zes leerlingen hebben schilderijen gemaakt. Marijke de Val van Het Andere Gedicht heeft samen met de studenten gedichten gemaakt bij de kunstwerken. Vanaf volgende week donderdag zijn de creaties te zien in het gebouw aan het Wim T. Schippersplein. De tentoonstelling loopt tot en met september.

MozArt is de kunst uit het atelier van de Mozarthof. Leerlingen met een verstandelijke beperking maken tijdens de lessen beeldende vorming werkstukken. Aan het einde van het schooljaar is er een Hilversumse expositie. Vorig jaar exposeerden zij in twaalf winkels op de Gijsbrecht van Amstelstraat.


Festival Talks over ontstaan Zonnestraal

HILVERSUM Zonnestraal bestaat negentig jaar en dat is een goede gelegenheid om dieper in de geschiedenis te duiken. Dat gebeurt donderdag 12 juli in Bibliotheek Hilversum tijdens Festival Talks.

Het thema van volgende week is 'Landschap en Zonnestraal'. Tijdens deze bijeenkomst draait het om de ontstaansgeschiedenis van het landschap rondom Zonnestraal. "Het landgoed bevindt zich op de overgang van veen naar zand, van hoog naar laag terrein, van droge naar natte grond. De veenwinning, bebossing, de erfgooiers en de landgoederen en buitenhuizen van rijke Amsterdammers hebben een blijvende invloed gehad op hoe het landschap er nu uitziet", luidt de verdere uitleg.

Festival Talks is een serie en een samenwerking tussen Bibliotheek Hilversum en Zonnestraal. Tijdens drie bijeenkomsten kunnen belangstellenden luisteren naar een presentatie over Zonnestraal. De toegang is gratis. Het programma loopt van 19.30 tot 22.00 uur. Aanmelden: via www.zonnestraal.nl.