Lezing Sacha de Boer

HILVERSUM Fotograaf Sacha de Boer verzorgt donderdag 5 juli een lezing in Museum Hilversum. De voormalige nieuwslezeres vertelt vanavond aan het publiek wat haar inspiratie is en hoe zij te werk gaat als ze aan het fotograferen is.

De Boer is geen onbekende in Museum Hilversum. Drie jaar geleden was haar werk al eens te zien in het oude Hilversumse raadhuis. Samen met Raymond Rutting liet de fotograaf in 'Guatemala, The Battle' haar foto's zien. En De Boer keert terug met foto's in het museum aan de Kerkbrink 6. Zij is een van de exposanten van de nieuwe tentoonstelling 'Spotlight'.
De lezing van De Boer is de officieuze opening van deze expositie, waarvoor zij bekende Nederlanders portretteerde. Onder meer Eva Jinek, Mies Bouwman en Wilfried de Jong verschenen voor haar camera. Daarnaast zijn er vanaf zaterdag 7 juli, als 'Spotlight' geopend is, glamourfoto's van Paul Huf te zien en werk van William Rutten en Govert de Roos.

Een kaartje voor de lezing, die van 20.00 tot 21.30 uur duurt, kost 12,50 euro. Reserveren kan via www.museumhilversum.nl.