Lekker dansen op het Marktplein tijdens Sonny's Inc.
Lekker dansen op het Marktplein tijdens Sonny's Inc. Foto's: Bastiaan Miché

Sfeer 'nieuw' Hilversum Alive 'goed en gemoedelijk'

De vrijdag kwam langzaam op gang, zaterdagavond was het overal gezellig druk en zondag viel vanwege de hitte qua bezoekersaantallen wat tegen. Maar de twintigste editie van Hilversum Alive, dit jaar voor het eerst georganiseerd door een overkoepelende stichting, was ondanks die mindere laatste dag een groot feest. Ook de gemeente kijkt zeer positief terug op het driedaagse evenement, dat rustig verliep zonder grote incidenten.

HILVERSUM Op het Marktplein zien Dennis en zijn moeder Rita Saarloos uit Weesp hoe het publiek zaterdagavond danst en zingt tijdens een van de vele concerten tijdens deze twintigste editie van Hilversum Alive. "Ik ben hier nu een paar keer geweest en het is gewoon heel gezellig", zegt zoonlief. "Dit missen we tijdens het Sluis-en-bruggenfeest."

Want terwijl hét Weesper evenement in hun ogen allang niet meer is wat het was, is Alive volgens Saarloos nog wel 'lekker dorps'. Daarom heeft hij dit keer zijn wat oudere moeder met hippe bril op meegenomen. "Ja, er is een leuke sfeer hier", zegt zij. "Probleem is wel dat steeds als we bij een podium komen het optreden net is afgelopen."
En terwijl duizenden liefhebbers zaterdagavond van muziek, drank en gezelligheid genieten, blijft het opmerkelijk dat het evenement vanwege geldgebrek bijna niet was doorgegaan. Uiteindelijk kwam het dus allemaal goed. Voorzitter Paul Hoogermolen van de nieuwe stichting die Alive organiseert, is na afloop dan ook tevreden. Vrijdag en vooral zaterdag was het druk, zondag was het bij sommige podia toch wel erg rustig. "Het was eigenlijk te heet", beseft Hoogermolen, die verder niet wil klagen over het weer. "Dat heb je niet in de hand en is een risico bij een gratis evenement."
Volgens de gemeente is Alive rustig verlopen en was de sfeer 'goed en gemoedelijk'. Grote incidenten waren er niet, hooguit enkele aanhoudingen voor belediging en verstoring van de openbare orde. Bij elkaar trok het evenement zo'n 25.000 bezoekers.
Nieuw was dat bezoekers hun drankje betaalden middels één muntjessysteem voor alle podia. Hoogermolen: "We hadden een nieuwe opzet met een nieuwe stichting. Daar hoort een muntjessysteem ook bij. De opbrengsten gaan terug in die stichting. Hopelijk kunnen we daar volgend jaar mooie dingen mee doen."

Groove Society was zaterdag de afsluiter op de Kerkbrink.
De sfeer was zaterdagavond prima.
Zondag was er ook een optreden van The Tributes.
WANNABEASTAR op het Stationsplein.