Viore.
Viore. Foto: Bastiaan Miché

Donderdag 5 juli

InLopes Dias

13.00 uur | Lopes Dias

InLopes Dias is een activiteit om met muziek en dans ouderen en diverse culturen tot elkaar te brengen. Wij hopen daarom ook dat er muzikanten of artiesten zijn die een vrijwillige bijdrage willen leveren aan een gezellige middag. Voor informatie: 06-28361213.

Moment voor mantelzorgers

13.30 uur | Viore

Elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur zijn (met name) mantelzorgers welkom bij Viore. Om elkaar te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen, en om gewoon aan tafel in onze gezellige huiskamer een kop koffie of thee te drinken.

Wijkagent, buurtcoördinator en BOA.

17.00 uur | De Kleine Lelie

Iedere eerste donderdag is er weer het maandelijkse inloopspreekuur. U kunt zonder afspraak binnenlopen om uw vragen, zorgen, voorstellen, ideeën, klachten en wensen betreffende uw straat, buurt of leefomgeving te bespreken. De koffie staat voor u klaar op de Hilvertsweg 89-91.

Promenadeconcert

19.45 uur | Muziektent

In de door de Hilversumse Federatie van Muziekverenigingen georganiseerde Promenadeconcerten wordt het tweede concert verzorgd door de Beatrix Pipe Band. Zij geven dit concert samen met hun gasten, de Tain Pipe Band uit Schotland.

Vrijdag 6 juli

Ontmoetingsgroep

10.00 uur | 't Wijdehuis

Welkom in ontmoetingscentrum 't Wijdehuis Loosdrecht. De deuren zijn iedere vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend. Het team is op zoek naar vrijwillige versterking voor het meehelpen met de lunch en in het begeleiden van activiteiten.

Zomer Open Podium bij Globe

19.30 uur | MCO

Het Globe Open Podium is een maandelijks platform voor amateurs en professionele artiesten in Hilversum en omgeving. Bespeel je een instrument, laat dan horen en zien wat je in je hebt. Inschrijven kan tot 4 juli via info@globeckc.nl. Website: www.globeckc.nl. Publiek is van harte welkom. Toegang gratis.

Van klassiek tot pop

19.30 uur | MCO

Pianotalent bij Globe. Kom genieten in Studio 1 van het MCO op de Heuvellaan. Toegang gratis. Website: www.globeckc.nl.

Zaterdag 7 juli

EZsinging

10.00 uur | A.V.R.O.

Of je nou prof of amateur bent, je kunt meedoen met de EZsinging Studio Recording Sessions op zaterdag 7 juli 2018. Verras een dierbare met de opname van een nummer met jouw unieke zangstem. Of geef het jezelf cadeau. Alles onder professionele begeleiding.

Jong Viore

10.30 uur | Viore

Elke eerste zaterdag van de maand om 10.30 uur is er bij Viore een bijeenkomst voor jonge mensen (25-40 jaar) die kanker hebben (gehad). De inhoud is altijd een mix van praten en doen. Denk aan wandelen, koken, film kijken, etc. Meer informatie via progamma@viore.org of bel 035-6853532.

Varen en stil genieten op de Ankeveense Plassen

13.30 uur | IJsclubgebouw

Ga met de boswachter mee op een boottocht door het heldere water van de Ankeveense Plassen. De boottocht van 2 uur biedt je een unieke kans om door het kraakheldere water van de smalle slootjes en weidse plassen te varen. Vanuit de open boot heb je vrij zicht. Ook op zondag 8 juli.

Promenadeconcert

14.00 uur | Muziektent

In de serie Promenadeconcerten wordt het derde concert verzorgd door Beatrix Brass. De Promenadeconcerten worden, op verzoek van de gemeente Hilversum, georganiseerd door de Hilversumse Federatie van Muziekverenigingen.

Zondag 8 juli

Stadsverlichting

19.45 uur | 't Luye Gat

Iedere tweede zondag van de maand is er Stadsverlichting in de Hilversumse Meent. Tussen 19.45 en 20.00 uur is de inloop in stilte. Om 20.00 uur start de meditatie van een uur. Na afloop gaan mensen in stilte weer weg, maar je kunt ook ervaringen uitwisselen: http://stadsverlichting.nu/living_rooms/2013.

Dinsdag 10 juli

Rummikub en jokeren

13.30 uur | De Kleine Lelie

In de zomerperiode kan men wekelijks op dinsdagmiddag terecht in De Kleine Lelie voor rummikub en jokeren of andere spelletjes. Het is van 13.30-16.00 uur en is gratis. Kom en doe mee op de Hilvertsweg 89-91.

Zorgnetwek

13.30 uur | De Kleine Lelie

Op dinsdagen van 13.30-15.00 uur kunt u hier terecht voor vragen, suggesties en informatie betreffende uw eigen leefsituatie, zorg en wijkzaken. Er zijn medewerkers van oa. MEE, Versa Welzijn en Thuiszorg. Ook de buurtcoördinator en wijkagent schuiven regelmatig aan. De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Woensdag 11 juli

In het spoor van de erfgooiers

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde rijdt woensdag 11 juli de nieuwe tocht 'In het spoor van de erfgooiers', vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum bij Museum Hilversum. Zie ook de website www.fietsgilde.nl.

Intuïtieve dans

13.00 uur | Viore

Meld je aan voor de zomerworkshop 'Intuïtieve dans' bij Viore. Lekker een uur bewegen op muziek die je raakt. De workshop werd al eerder gegeven en de deelnemers waren erg enthousiast. Deelname kost 5 euro. Aanmelden kan via vrijwilligers@viore.org.