Verder met bouw trampolinepark in Clemenskerk

HILVERSUM Onderneemster Saskia de Wit van Flight Deck 53 kan de werkzaamheden voor haar trampolinepark in de Clemenskerk weer hervatten. De door de gemeente opgelegde bouwstop is deels opgeheven. Wel moet de Wit moet een bouwwerk - de houten slurf die als ingang dient - dat al geplaatst is binnen twee weken weghalen.

Dat schrijft wethouder Karin Walters (vergunning en handhaving) aan de gemeenteraad na een gesprek met de onderneemster afgelopen week. Donderdag 21 juni legde de gemeente de werkzaamheden in de kerk stil. Inspecteurs van Toezicht kwamen erachter dat bepaalde bouwwerkzaamheden in strijd waren met de omgevingsvergunning. Walters is daarna in overleg gegaan met kerkeigenaar BOEi en in de tussentijd heeft De Wit twee nieuwe vergunningsaanvragen de deur uit gedaan. De gemeente heeft een van die vergunningen nu goedgekeurd. Dat houdt in dat de onderneemster een deel van de werkzaamheden mag hervatten. De Bussumse is dolblij met die mededeling. Niet verder kunnen met de bouw had een vertraging betekend van bijna een jaar, zegt zij. En extra kosten.

De tweede aanvraag gaat over wijzigingen ten opzichte van de eerder verleende vergunningen in delen van de kerk met hoge monumentale waarde, zoals Walters optekent. Met De Wit en de aanvragers is afgesproken dat dit vergunningstraject in delen nodig is. Voorwaarde is wel dat De Wit nog in gesprek gaat met enkele omwonenden, die tegen de komst van het springpark zijn.