Stichting voor sportclubs

HILVERSUM Sportaccommodaties verduurzamen, uitbreiden en beter in stand houden. Dat is de gedachte achter het deze week in het leven geroepen Sportinvesteringsfonds in Hilversum. "Hiermee zijn wij uniek in Nederland en in Hilversum doen 22 sportverenigingen mee", aldus sportwethouder Floris Voorink.

De gemeentelijke begroting biedt weinig ruimte voor investeringen in niet-gemeentelijke sportaccommodaties. Het nieuwe fonds moet de oplossing zijn. Dat moet ook leiden tot een betere bereikbaarheid voor mensen met een beperking en multifunctioneel gebruik van de accommodaties. Voorink: "Het is belangrijk dat ook sportverenigingen met een eigen accommodaties op de toekomst zijn voorbereid."
De Stichting Sportinvesteringsfonds gaat zorgdragen voor het verstrekken van de leningen aan de deelnemende sportverenigingen. Het fonds moet ook kansen bieden voor het bedrijfsleven om de sport financieel te ondersteunen.

De deelnemende verenigingen dragen 1 procent van hun contributie af met een maximum van 4.000 euro. De bijdrage van de gemeente Hilversum is gelijk aan de totale bijdrage van alle sportverenigingen samen, met een maximum van 50.000 euro. De sportclubs kunnen bij investeringen lenen tegen een volgens de gemeente aantrekkelijk rentetarief.


Hurricanes na 17 jaar weer kampioen?

HILVERSUM Is het zondag driemaal scheepsrecht voor de Hilversum Hurricanes? In de reguliere competitie verloren de American footballers twee keer met een klein verschil van de Lelystad Commanders. Als de Hilversummers zondag winnen, mogen ze zich meteen kampioen van Nederland noemen.

De twee beste ploegen van de eredivisie treffen elkaar zondag om 16.00 uur op de Sloterweg in Amsterdam. Dan is het tijd voor de Tulip Bowl, de wedstrijd om de landstitel. Dertien jaar geleden stonden de Hurricanes voor het laatst in deze eindstrijd. Die ging toen verloren. In 2001 wisten de blauw-gelen voor het laatst de titel in de wacht te slepen.
Tot nu toe heeft Lelystad de overhand gehad. De twee eerdere confrontaties wisten de Hilversummers niet te winnen.