'Branden ter grootte van voetbalveld'

Vervolg voorpagina

Bij de branden in het Corversbos maandag en de Hoorneboegse heide dinsdag zijn stukken natuur ter grootte van een voetbalveld verloren gegaan. Dat zegt een woordvoerder van de brandweer.

Bij beide branden rukten de brandweerlieden met meerdere voertuigen uit om de brand zo snel mogelijk te kunnen bestrijden. De brand van dinsdag begon even na drie uur door nog onbekende reden. Het vuur greep vanwege de droogte en de wind razendsnel om zich heen. Een woordvoerder van de brandweer stelt dat de vier aanwezige bluswagens hun hele watertank hebben leeggespoten om de brand te blussen.
Bij de brand in het Corversbos werden drie 19-jarige Hilversummers opgepakt. Zij hadden vuurwerk afgestoken. Niet heel slim met deze droogte, drukt een politiewoordvoerder zich nog voorzichtig uit over de oliedomme actie. "De mannen waren zelf ook geschrokken, hebben de hulpdiensten nog geholpen met het vinden van de juiste plek."

Verder was er zondag nog een 'bosbrand' aan de Weg op de Egelshoek, maar deze ging vanzelf weer uit. Een brand vrijdag bij de Weg over Anna's Hoeve viel achteraf gelukkig mee. Ook was er zaterdag nog een brand na een 'onhandige actie' in de Rembrandtlaan. Iemand dumpte na het bbq'en zijn hete kooltjes in een plastic container.


Lintje voor vrijwilligster Dierenweide

HILVERSUM Bij haar afscheid als bestuurslid van de Stichting Dierenweide Zonnehoeve is Henrica Maria (Henja) Kronenburg-Anink benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De Hilversumse ontving deze koninklijke onderscheiding woensdagmiddag van burgemeester Pieter Broertjes bij de viering van het twaalf en een half jarig jubileum van de stichting en de officiƫle opening van een bijbehorende speeltuin.
Maar niet alleen voor de dierenweide zette Kronenburg zich in. Ook was zij in het verleden onder meer vrijwillig actief bij de Stichting Cursusproject Loosdrecht, de Sint Vituskerk in Hilversum en de Gooise Atletiek Club te Hilversum.