Aanhoudend droog, overwegend zonnig en vrij warm

Het Azorenhogedrukgebied handhaaft een uitloper boven de Britse eilanden en de Noordzee. Het hoog komt tijdelijk west van Ierland te liggen waardoor de luchtstroming draait van noordoost naar noord. Het wordt iets minder warm met zonneschijn en enkele wolkenvelden. In het weekend stijgt opnieuw de luchtdruk boven de Noordzee en is het opnieuw zonnig.

Vrijdag + het weekeinde

Voor vrijdag worden zonnige perioden verwacht met kans op enkele wolkenvelden. Het blijft droog. Bij een matige noordenwind wordt het 24 à 25 graden. Het weekeinde belooft opnieuw droog en meest zonnig te gaan verlopen. Er waait een iets aantrekkende noordelijke wind. De temperatuur in de middag schommelt rond de 23 à 24 graden. De nachten verlopen vrij koel met een minimum van 12 graden. Met de lage luchtvochtigheid voelt de warmte aangenaam.

Trend na het weekeinde

Het Atlantische hogedrukgebied houdt een uitloper richting het Noordzeegebied. De steeds nijpender wordende droogte houdt de komende week daardoor aan. Het is meest vrij zonnig. In de loop van de week ligt de maximumtemperatuur weer tussen de 25 en 30 graden.

Weetje

Juni 2018 was recorddroog met minder dan 10 mm neerslag in onze regio tegen 65 mm normaal. Tussen 11 en 25 juni was er vaak ook bewolking. Dankzij de zeer zonnige laatste week kwam het aantal zonuren met 205 uur nog iets boven normaal (195 uur) uit. Juni staat op de zesde plaats van warmste junimaanden. Juni 2017 staat overigens op de eerste plaats.