Alerter op Media Park na aanslagen

HILVERSUM Direct na de aanslagen bij tijdschrift Panorama en dagblad De Telegraaf heeft burgemeester Pieter Broertjes de telefoon gepakt. Extra waakzaamheid op en rond het Media Park is namelijk geboden, zo laat hij weten in 'Het Gesprek Met'.

"Het is opmerkelijk wat er is gebeurd bij De Telegraaf, zeker in samenloop met Panorama, en daarom zijn we dus extra waakzaam. Dat zijn we altijd al, maar nu ook weer", meldt hij tijdens het programma van De Gooi en Eembode met medewerking van GooiTV.
Voor de camera's meldt hij dat het Media Park, in het hart van Hilversum, kwetsbaar is. Dat is eerder gebleken, zoals de gijzelingen van Tarik Z. in het NOS-gebouw in januari 2015 en die van een vrouw buiten het 3FM-pand op 17 augustus 2017. "Dat is allemaal nog kort dag, dus wij blijven daar aandacht voor houden."


Hilversummer cel in voor verkrachting

HILVERSUM Een 25-jarige Hilversummer is veroordeeld tot vier jaar celstraf waarvan 1 jaar voorwaardelijk voor verkrachting, bedreiging, en belaging van een 12-jarige meisje vorig jaar. Het vonnis komt overeen met de eis van de officier van justitie twee weken geleden.

De Hilversummer leerde het meisje via Instagram kennen. Na wat over en weer geapp, maakte hij uiteindelijk op 5 februari vorig jaar een afspraak met het meisje. Hij pikte haar met de auto van zijn vader op in de Gijsbrecht van Amstelstraat, voerde het meisje dronken waarna hij haar verkrachtte. Toen de verdachte ter ore was gekomen dat het slachtoffer aangifte zou doen, begon hij het meisje en haar moeder te bedreigen. De politie hield de man twee maanden later aan.

De rechtbank vindt het schokkend dat de verdachte wist dat het meisje slechts 12 jaar oud was en dat hij zich daar niets van heeft aangetrokken. Vanwege de ernst van het feit en de grenzeloze terreur van de verdachte die het slachtoffer en haar familie hebben moeten doormaken legt de rechtbank de Hilversummer naast de celstraf een proeftijd van 5 jaar op. Dit als stok achter de deur om ervoor te zorgen dat de man niet opnieuw in de fout gaat.