Meentkracht geeft er de brui aan

HILVERSUM De emmer is overgelopen. De aanhoudende lakse houding van de gemeente, zoals die door de mensen van burgerinitiatief Meentkracht ervaren is het laatste jaar, is voor hen de aanleiding geweest te stoppen met Meentkracht. Sinds zondag zijn alle duurzaamheidsactiviteiten gestaakt.

De irritatie bij de betrokken inwoners bestaat al een jaar. De initiatiefnemers van Meentkracht voelen zich door de gemeente niet serieus genomen. Zij krijgen nauwelijks medewerking en ervaren weinig slagvaardigheid bij het maken van hun plannen, waaronder het gasvrij willen maken van de Hilversumse Meent. Hun statement is dat ze in het raadhuis verleerd zijn om van onderaf aan de slag te gaan met duurzaamheid.

De onmiddellijke aanleiding voor deze beslissing is de afwijzing van de gemeente van het actieplan 'Meent Gasvrij' dat Meentkracht heeft opgesteld. Volgens de woordvoerder van het burgerinitiatief, Fred van Leeuwen, hebben de ambtenaren en wethouder Jan Kastje (GroenLinks) geen feedback willen geven op hun voorstel en hebben zij de deadline van 1 juli ook laten verstrijken, zodat de subsidieaanvraag bij het ministerie van Binnenlandse Zaken niet meer verstuurd kan worden. Dit is de welbekende druppel geweest. Kastje zegt de zaak niet op z'n beloop te laten en hoopt dat de 'Meentkrachters' in gesprek willen blijven.

5