Ook jeugd kan meedoen aan de Gooise Heideloop.
Ook jeugd kan meedoen aan de Gooise Heideloop. Foto: Ruud van der Woude

Jeugdloop als nieuw onderdeel bij de vierde Gooise Heideloop

HILVERSUM De vierde editie van de Gooise Heideloop vindt plaats op zondag 26 augustus. Nieuw is de Jeugdloop over de Zuiderheide van 1,2 kilometer.

Gezien het recreatieve karakter kan iedereen, getraind of ongetraind, aan de overige afstanden van 5 en 10 kilometer meedoen, meldt het Goois Natuurreservaat. Deelnemers kunnen wandelen, nordic walken of hardlopen", zegt GNR-woordvoerder Edwin van Oevelen. Drie atletiekverenigingen in 't Gooi organiseren de Gooise Heideloop om aan iedereen te laten zien hoe mooi het 2.800 hectare tellende Goois Natuurreservaat is.
De opbrengst wordt dit jaar gebruikt voor de aanschaf van gereedschap en kleding voor de vele vrijwilligers die kleinschalig onderhoudswerk verrichten in het Goois Natuurreservaat. Over de Zuider-, Wester- en Bussumerheide worden drie routes uitgezet: de Jeugdloop van 1.200 meter, de 5.000 meter en de 10.000 meter.
Deelnemers kunnen ter plekke kiezen welke afstand ze willen lopen. De 5 en 10 kilometer starten om 10.00 uur en de Jeugdloop twintig minuten eerder, om 09.40 uur.
Inschrijven kan al via www.inschrijven.nl. Op vertoon van de inschrijfbevestiging per e-mail ontvangen de starters op zondag 26 augustus bij aanvang een polsbandje als bewijs van deelname. Deelnamekosten voor vroegboekers bedragen 3 euro voor de Jeugdloop en 5 euro voor de overige deelnemers. Op de dag zelf is het inschrijftarief respectievelijk 4 en 7 euro.