Bijenschans Corversbos.
Bijenschans Corversbos. Foto: Imkervereniging Hilversum en Wijdemeren

Donderdag 12 juli

Koffie-inloop

9.30 uur | De Kleine Lelie

Op alle maandagen en donderdagen van 9.30-11.30 uur kan men terecht bij de koffie-inloop in De Kleine Lelie. Voor een praatje, een spelletje of een kosteloze bak koffie/thee. Er zijn gastvrouwen om u te ontvangen. De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Moment voor mantelzorgers

13.30 uur | Viore

Elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur zijn (met name) mantelzorgers welkom bij Viore. Om elkaar te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen, en om gewoon aan tafel in onze gezellige huiskamer een kop koffie of thee te drinken.

Promenadeconcert

19.00 uur | Muziektent

Politie Muziekgezelschap Excelsior verzorgt het vierde Promenadeconcert. De serie Promenadeconcerten wordt georganiseerd, op verzoek van de gemeente Hilversum, door de Hilversumse Federatie van Muziekverenigingen. Excelsior staat o.l.v. Pierre Konings.

Vrijdag 13 juli

WerkZoekersServicePunt

9.00 uur | Lopes Dias

Inloopspreekuur voor al uw vragen rond studiekeuze, stage, leerwerkplek, vrijwillig en betaald werk; WZSP voor een vraag per keer tegen een vrijwillige bijdrage; voor langere ondersteuning biedt WerkInJeEigenWijk unieke hulp door met name het inzetten van onze kansenanalyse en werkVINDsoftware.

Ontmoetingsgroep

10.00 uur | 't Wijdehuis

Welkom in ontmoetingscentrum 't Wijdehuis Loosdrecht. De deuren zijn iedere vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend. Het team is op zoek naar vrijwillige versterking voor het meehelpen met de lunch en het begeleiden van activiteiten.

Talentenjacht 'Winter Star'

21.30 uur | Café Zuid

Landelijke talentenjacht 'Winter Star' bij 2 locaties in deze regio. Locaties: Café Zuid Hilversum en Wapen van Diemen.

Zaterdag 14 juli

Fietstocht 'Vorstelijke weg'

13.30 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt zaterdag 14 juli de middagtocht 'Vorstelijke weg', vertrek 13.30 uur vanaf de Kerkbrink bij het Museum in Hilversum. Voor meer informatie over de tochten, zie onze website www.fietsgilde.nl.

Varen en stil genieten op de Ankeveense Plassen

13.30 uur | IJsclubgebouw

Ga met de boswachter mee op een boottocht door het heldere water van de Ankeveense Plassen. De boottocht van 2 uur biedt je een unieke kans om door het kraakheldere water van de smalle slootjes en weidse plassen te varen. Vanuit de open boot heb je vrij zicht. Leuk voor het hele gezin! Ook op zondag 15 juli om 13.30 uur.

Zondag 15 juli

Open dag Bijenschans

11.00 uur | Corversbos

In het kader van de Landelijke Open Imkerijdagen houdt Imkervereniging Hilversum en Wijdemeren een open dag. Op zondag 15 juli, tussen 11.00 en 15.00, bent u welkom op de bijenschans in het Corversbos om een kijkje te nemen in de bijzondere wereld van de bijen. Imkers vertellen over het leven van de honingbij en demonstreren wat er komt kijken bij hun mooie hobby.

Maandag 16 juli

9.30 uur | De Kleine Lelie

Op alle maandagen en donderdagen van 9.30-11.30 uur kan men terecht bij de koffie-inloop in De Kleine Lelie. Voor een praatje, een spelletje of een kosteloze bak koffie/thee. Er zijn gastvrouwen om u te ontvangen. De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Dinsdag 17 juli

Spreekuur werkzoekenden

9.00 uur | St. Joseph

WerkZoekersServicePunt (WZSP) iedere dinsdagochtend van 9.00-12.00 uur in de Koepel, Kerkelanden.

Zorgnetwerk

13.30 uur | De Kleine Lelie

Op dinsdagen van 13.30-15.00 uur kan hier terecht voor vragen, suggesties en informatie betreffende uw eigen leefsituatie, zorg en wijkzaken. Er zijn medewerkers van oa. MEE, Versa Welzijn en Thuiszorg. Ook de buurtcoördinator en wijkagent schuiven regelmatig aan. De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Rummikub en jokeren

13.30 uur | De Kleine Lelie

In de zomerperiode kan men wekelijks op dinsdagmiddag terecht in De Kleine Lelie voor rummikub en jokeren en andere spelletjes. Het is van 13.30-16.00 uur en is kosteloos. Kom en doe mee op de Hilvertsweg 89-91.

Woensdag 18 juli

PC-inloop, computer-apk

10.00 uur | De Koepel

Inloop/inschrijving: u bent altijd van harte welkom woensdag tussen 10.00 en 16.00 uur om te oefenen (zelfstudie), voor assistentie, voor inschrijving cursus of voor technische ondersteuning. Ook kunnen eigen werkstukken worden gemaakt. Er zijn docenten aanwezig.

Fietstocht Soester Duinen

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde rijdt op woensdag 18 juli de tocht Soester Duinen, vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum. Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl.

Donderdag 19 juli

Moment voor mantelzorgers

13.30 uur | Viore

Elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur zijn (met name) mantelzorgers welkom bij Viore. Om elkaar te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen en om gewoon aan tafel in onze huiskamer een kop koffie of thee te drinken.