Hilversummer verbergt wiet onder toilet

hilversum De FIOD heeft maandag bij een doorzoeking in een woning aan de Liebergerweg in Hilversum een grote hennepkwekerij aangetroffen in een verborgen ruimte. Die was bereikbaar via een lift in een toilet. Een 51-jarige Hilversummer is daarom aangehouden.

De drugs - bij elkaar 360 hennepplanten - zijn in beslag genomen en overgedragen aan de politie.
De opsporingsdienst deed doorzoekingen in Hilversum en Soest in een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket en richt zich op de 51-jarige man uit Hilversum. De inkomsten die hij opgeeft bij de Belastingdienst zijn niet toereikend om luxe goederen zoals auto's en boten aan te schaffen. Het vermoeden is dat hij aankopen heeft gedaan met inkomsten uit criminaliteit. Door grote aankopen te doen heeft hij zijn criminele inkomsten witgewassen.
Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op sieraden, exclusieve horloges en een motorboot met trailer. Ook is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie.


Broertjes sluit drugspand aan de Wolvenlaan

HILVERSUM Een pand aan de Wolvenlaan blijft drie maanden dicht nadat de politie op dinsdag 15 mei een grote vondst van cocaïne en hasj had gedaan. Dat besluit heeft burgemeester Pieter Broertjes dinsdag genomen.

Het is alweer het vierde pand dat in de afgelopen jaren op last van de burgemeester wordt gesloten. Naar schatting is de straatwaarde van deze illegale handel zo'n 1,5 miljoen euro. Met deze beslissing hoopt Broertjes een einde te maken aan de drugsgerelateerde activiteiten vanuit het pand. "Dit is een signaal aan iedereen die zich met drugscriminaliteit bezighoudt dat ik dat niet accepteer."