Aanhoudend droog, overwegend zonnig en (vrij) warm

De hogedrukblokkade duurt onverminderd voort. Een blokkade betekent dat storingen met regen vanaf de oceaan niet over West-Europa en de Noordzee kunnen trekken, maar met een grote boog ten noorden of zuiden langsgaan. De hogedrukzone ligt deze week weer boven de Britse eilanden, waardoor de wind noord tot noordoost blijft. De droogte houdt daarmee aan.

Vrijdag + het weekeinde

Vrijdag is het droog. In onze regio zal vooral zonneschijn het weerbeeld blijven bepalen. Er waait een zwakke tot matige noordenwind. De maximumtemperatuur komt uit op zo'n 24 graden. Ook in het weekeinde blijft het droog en is het overwegend onbewolkt en zonnig. De wind waait meest zwak tot matig uit noord tot noordoost. De nachten verlopen koel met een minimum van 11 à 12 graden. Overdag stijgt het kwik tot een waarde tussen 25 en 27 graden.

Trend na het weekeinde

De uitloper van het Atlantische hogedrukgebied verzwakt, maar het blijft eerst nog vrij zonnig en droog. Halverwege de week neemt de kans op een bui iets toe, maar dat luidt geen einde in van de droogte. Het wordt maandag ongeveer 27 graden, vanaf dinsdag enkele graden lager.

Weetje

Tot en met 8 juli hebben we, gerekend vanaf april, al 28 zomerse dagen gehad. Dat zijn dagen van 25 graden en hoger. Nog nooit hebben we zo vroeg in de zomer al zo veel zomerse dagen gehad. Tropische dagen (30 graden en hoger) zijn door de overheersende noordenwind echter schaars. Alleen op 29 mei werd het 30 graden. Van een hittegolf is daarom nog geen sprake.