De politie was de afgelopen dagen druk doende met het sporenonderzoek rondom het pand.
De politie was de afgelopen dagen druk doende met het sporenonderzoek rondom het pand. Foto: Bastiaan Miché

Moord in villa aan de Waldecklaan

HILVERSUM De bewoonster van de Hilversumse villa die maandag dood werd aangetroffen, is door een misdrijf om het leven gebracht. De dader is nog altijd niet opgepakt. De politie heeft een groot team op de zaak gezet en doet onderzoek.

De politie mag woensdagmiddag nog niets zeggen over de identiteit van het slachtoffer. Ook de geruchten over een steekpartij - in de woning van de vrouw zou het een bloedbad zijn - en een fikse ruzie enkele dagen ervoor in dezelfde woning wil de politie in verband met het onderzoek niet bevestigen of ontkennen. Wel zijn alle bewoners - studenten en niet-studenten - gehoord, is er een buurtonderzoek gehouden en zijn camerabeelden verzameld, aldus een woordvoerder.

Ook dinsdag waren medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut nog druk doende rondom het met linten afgezette pand op de hoek van de Waldecklaan en Soestdijkerstraatweg.
De hulpdiensten kwamen maandag rond 11.15 uur in actie na een melding van een verdachte situatie bij de woning. De brandweer betrad het pand als eerste, omdat er een sissend geluid werd gehoord, wat kon duiden op gas in de woning. Toen dat niet het geval bleek, konden agenten naar binnen. In de woning werd de overleden bewoonster aangetroffen. Dinsdag werd bekend dat er sprake was van een misdrijf.

9