Het pand was maandag ruim afgezet.
Het pand was maandag ruim afgezet. Foto: Bastiaan Miché

'Dan zie je die witte tent en lees je het bericht op Burgernet...'

Vervolg voorpagina

Voorbijgangers van de afgezette villa op de kruising van de Waldecklaan en de Soestdijkerstraatweg blijven maandagmiddag even stilstaan of nemen een kijkje, allemaal met dezelfde vraag: wat is hier aan de hand?

"We kwamen net terug uit Limburg toen we hier allemaal politiemensen zagen", zegt een buurtbewoner. "We dachten eerst aan een ongeluk, dat komt nog weleens voor hier. De verkeerssituatie is weliswaar veilig, maar niemand houdt zich hier aan de regels. Of was er wat aan de hand bij het ROC? Ook dat komt voor. Maar ja, dan zie je die witte tent en lees je het bericht op Burgernet..."
In dat Burgernetbericht meldt de politie op zoek te zijn naar een man tussen de 20 en 25 jaar. Hij heeft zwart haar, draagt een rood T-shirt en een donkere lange broek. De man is tussen de 1.80 en 1.85 meter lang en heeft witte schoenen aan. Hij zou aan het einde van de ochtend bij het huis zijn weggelopen. Overigens meldt de politie dinsdag - als duidelijk is dat er sprake is van een misdrijf - dat de man nog steeds wordt gezocht, maar niet in verband kan worden gebracht met het misdrijf.
Maandagmiddag weet nog nagenoeg niemand wat er precies loos is in de villa, waar in het verleden zorginstelling Philadelphia zat en nu pakweg twintig mensen - veelal studenten - wonen. Overigens lijkt niemand maandag verbaasd dat de eventuele dader nog spoorloos is. "Er zijn hier veel gangetjes, je bent zo weg", aldus een buurtbewoner.