Speeddaten met politici in september

HILVERSUM Wie snel kennis wilt maken met de nieuwe gemeenteraad kan donderdag 20 september zijn of haar slag slaan. De Hilversumse politici gaan op speeddate en hopen zo op een korte en krachtige manier in contact te komen met bewoners en organisaties.

Deze kennismaking is vooral voor de vele nieuwe raads- en commissieleden een goed moment om zich in te kunnen werken. Zij kunnen bij deze bijeenkomst de eerste contacten leggen met bewoners en vertegenwoordigers van organisaties en gelijk horen wat er allemaal speelt in de Hilversumse samenleving. Hierbij valt te denken aan bewonersorganisaties, wijkagenten, buurtwerkers, MEE, kerken, moskeeën, winkeliersverenigingen, VVE’s en scholen.

Het speeddaten duurt in totaal drie uur. Tussen 19.00 en 22.00 uur komen de raads- en commissieleden langs voor een korte kennismaking. Het rouleren langs de tafels wordt vrijgelaten. De politici bepalen zelf bij wie ze aanschuiven. De gesprekken duren maximaal tien minuten. Onderbroken door een koffiepauze hebben belangstellenden tien dates met de politici.

Opgeven voor het speeddaten kan door een mail te sturen naar c.jansson@hilversum.nl. Eind augustus ontvangen de deelnemers een uitgewerkt programma en de zaalindeling.


Tien moties SP, allemaal weggestemd

HILVERSUM Wie 10-0 zegt, denkt waarschijnlijk als eerste terug aan het pak slaag dat PSV op 24 oktober 2010 gaf aan Feyenoord. Sinds vorige week woensdag is deze uitslag ook te linken aan de Hilversumse gemeenteraad. De SP zag tijdens de behandeling van de Kadernota alle tien ingediende moties weggestemd worden.

SP-fractievoorzitter Bianca Verweij gaf toe ziek te zijn geweest dat geen één motie op een raadsmeerderheid kon rekenen. Die 10-0 was best 'een tikkie' en was ook niet verwacht. "Zelfs een onderzoek naar bijvoorbeeld een Woonlastenfonds kreeg geen meerderheid." De ijver viel lang niet bij iedereen goed, zoals Leefbaar Hilversum. "Jammer van de moeite en onze vergadertijd."