Applaus na de onthulling van de leef- en woonregels.
Applaus na de onthulling van de leef- en woonregels. Foto: Bastiaan Miché

Bewoners nieuwe Noordse Bosje 29 beheren eigen gebouw

HILVERSUM Betaalbare huurwoningen voor jongeren en starters in hartje Hilversum zijn nu gerealiseerd aan het Noordse Bosje 29. Donderdag was de officiële opening van dit nieuwe complex, dat de primeur kent binnen het bestand van woningcorporatie van een beheerteam van bewoners.

"We zien dat mensen meer aandacht hebben voor hun woning, het woongebouw en de omgeving als zij hier zelf invloed op hebben", stelt Joan van der Burgt, directeur van De Alliantie. Dit team van bewoners zorgt voor de praktische zaken in en om het complex. Dat scheelt meteen in de kosten.

"Voor ons als bewoners is het fijn dat de regie van zaken die vooral ons aangaan zoals bijvoorbeeld hoe we omgaan met elkaar, met de gemeenschappelijke ruimten en overlast ook daadwerkelijk bij ons ligt", merken Niels van Gorkom en Eyra Peters donderdag namens het beheerteam op. Tijdens de opening van het nieuwe complex met 21 appartementen zijn dan ook de leef- en huisregels onthuld.
Op het lang braakliggende stukje grond midden in Hilversum zijn nu 21 appartementen voor voornamelijk jongeren en starters verrezen. "Mooi dat we dit hebben kunnen inzetten voor sociale huisvesting", aldus Van der Burgt. Wethouder Jan Kastje van Wonen geeft aan blij te zijn dat een aantal woningen specifiek voor jongeren is. Volgens hem zorgt dat voor meer levendigheid en vergroot het de aantrekkelijkheid van het centrum.