Het team van restaurant Vuur met eigenaar George Kroon (rechts)
Het team van restaurant Vuur met eigenaar George Kroon (rechts) Foto: Bastiaan Miché

Restaurant Vuur met passie voor koken

BAARN Op het terras van restaurant Vuur, van origine het authentieke koetshuis naast het beroemde kasteel De Hooge Vuursche, heb je het gevoel dat je midden in het Baarnse bos zit. Het restaurant heeft een internationale keuken met dagverse producten.

door Astrid Maas

Het is vrijdagavond gezellig druk op het terras. De bediening is attent en vriendelijk en al gauw krijgen we onze Chardonnay en Sauvignon Blanc samen met een karaf met water, crostini met auberginepasta en de menukaart. Als we de kaart bekijken, valt het ons op dat er gevarieerde gerechten op staan met bij elk gerecht een wijnadvies. Ook vegetarische gerechten staan op de kaart zoals de 'Vegetarische Ronde van Italië' gemaakt van fettuccine met verse zomertruffel en Parmezaanse kaas geserveerd met een notensla.

Opbouwend van smaak

Als voorgerecht kiezen we voor vis en vlees met het Vislijntje en Oosters flensje met eend. Het Vislijntje is opbouwend in smaak met een lijn van huisgerookte zalm, bisque met rivierkreeftjes, ceviche van kabeljauw, gambaspies met ras el hanout mayonaise en eindigt met een heerlijke kreeftsoep.
Ook de twee flensjes zijn erg lekker en je proeft de malsheid van de eend en de versheid van de producten. De voorgerechten zijn mooi opgemaakt en het is echt een proeverijtje qua smaak.

Canner kreeften

Tot eind juli is het Kreeftenfestijn bij restaurant Vuur. Je ziet dat veel mensen op het terras kreeft eten en wij hebben dat natuurlijk ook besteld. Op het bord liggen vier halve Canner kreeften gegratineerd met beurre blancsaus en Parmezaanse kaas samen met dikke frieten en een verse salade. De presentatie is mooi en de kreeften zijn vers en sappig van smaak. De Canner kreeft is afkomstig uit de St. Mary's Bay in Canada en is een duurzame variant. We begrijpen dat veel gasten speciaal voor de kreeft komen, want het schaaldier is van zeer goede kwaliteit en dat proef je. Het andere hoofdgerecht is de Poussin (piepkuiken) en dit is echt een delicatesse. Wat je vooral proeft is de smaak en structuur van het vlees. De gebraden Poussin is heel mals en samen met geroosterde courgette, witlof en aubergine, gepofte aardappel en jus van gerookte knoflook echt een aanrader.
Als nagerecht nemen we een Petit Grand Dessert met carameltaartje, boterkoek en kleine Magnum. Ook dit gerecht is huisgemaakt en onze complimenten zijn dan ook voor het koksteam en de chef-kok. Als je uit eten gaat bij restaurant Vuur kun je rekenen op verse ingrediënten, goede balans en combinatie van smaken en alle gerechten zijn gemaakt met passie. Het was echt een avondje uit."

Surf en Turf

Vanaf woensdag 1 augustus is er 'Surf en Turf' met een tournedos en halve Canner kreeft geserveerd met bearnaisesaus en dikke frieten. Bij het gerecht kun je een heerlijk glas Cabriz of Scaia bestellen.

Restaurant Vuur ligt aan de Hilversumsestraatweg 4 in Baarn en daar kun je terecht voor lunch, borrel, diner of een van de groepsarrangementen. Gratis parkeren. Voor informatie en reserveren kijk op www.restaurantvuur.nl.