Aanhoudend droog, vrij zonnig en warm

Het blokkerend hogedrukgebied houdt onverkort stand. Zaterdag passeert weliswaar een zwak front, kans op neerslag is ongeveer 25%, waarbij het tijdelijk iets minder warm wordt. Daarna schuift vanuit het westen opnieuw een uitloper van het Atlantisch hogedrukgebied naar de Britse Eilanden, Noordzee en Scandinaviƫ. Het wordt dan wederom droog, zonnig en (zeer) warm.

Vrijdag + het weekeinde

Voor vrijdag wordt vrij zonnig weer verwacht. Er kunnen zich enkele stapelwolken vormen. Het blijft droog. Het wordt circa 26 graden. Ook in het weekend schijnt de zon veelvuldig. Er kunnen enkele stapelwolken ontstaan en er is mogelijk sluierbewolking. Zaterdag bestaat een kleine kans op een bui. Er waait in het weekeinde een meest matige wind tussen noordwest en noord. De maximum temperatuur ligt omstreeks 23 Ć  24 graden, wat normaal is voor eind juli.

Trend na het weekeinde

Na het weekend neemt de hogedrukinvloed uit het westen weer toe, uitmondend in een vlak hogedrukgebied, dat vooral in de bovenlucht goed ontwikkeld is. Het wordt opnieuw (zeer) warm en droog met 50% kans op een hittegolf. Enkele dagen kan het rond 30 graden worden.

Weetje

In de eerste helft van de meteozomer (1 juni t/m 15 juli) viel in onze regio amper 10 mm neerslag tegen ruim 100 mm normaal. De zomer is tot dusver nog droger dan de kurkdroge zomer van 1976. Die zomer was nog warmer met een hittegolf van 23 juni t/m 9 juli. In deze zomer is het nog geen 30 graden geweest. De kans daarop neemt na het weekeinde toe.