Teleurstelling bij Broertjes over Donald Trump

HILVERSUM Teleurgesteld en boos is burgemeester Pieter Broertjes. Ondanks meerdere verzoeken van regeringsleiders, waaronder minister-president Mark Rutte, heeft de Amerikaanse president de MH17-kwestie niet aan de orde gesteld tijdens zijn ontmoeting met Vladimir Poetin in Helsinki.

Dat zegt hij in 'Het Gesprek Met', het programma van De Gooi en Eembode in samenwerking met GooiTV. "Het is teleurstellend dat die oproep tot medemenselijkheid niet verstaan wordt door de grootste leiders van de wereld die het goede voorbeeld horen te geven", aldus Broertjes. "Het is voor de nabestaanden heel belangrijk om nu echt een keer duidelijkheid te hebben over de verantwoordelijkheid voor die ramp van de Russen."

13


Ook geld regio voor Metropole Orkest?

HILVERSUM De gemeente is bereid de portemonnee te trekken voor het noodlijdende Metropole Orkest. Dat is ook een eis van minister Ingrid van Engelshoven van Cultuur, die zelf ook financieel wil bijspringen. Nu hopen ze in Hilversum ook dat de Regio Gooi en Vechtstreek een handje wil helpen.

"Dat wordt nog interessant", aldus burgemeester Pieter Broertjes. Het in Hilversum gevestigde orkest wordt bedreigd in haar voortbestaan. Er is snel geld nodig de komende jaren. Het gaat om een bedrag van zo'n 3 miljoen euro. Het Rijk is bereid te investeren als Hilversum en ook de rest van het Gooi meedoet. In Hilversum denkt de politiek aan een vergoeding van 1 euro per inwoner per jaar. Dat komt dan neer op een bedrag van net geen 270.000 euro. "Dat is een aardig bedrag, maar niet genoeg."

19