Muziekmiddagen in Lopes Dias.
Muziekmiddagen in Lopes Dias. Foto: Elvis van Helmond

Donderdag 26 juli

Music around the Fireplace

20.30 uur | de Smederij

Elke laatste donderdag van de maand écht luisteren naar singer-songwriters, volledig akoestisch en gratis entrée. Dit alles in intieme setting in de sfeervolle Smederij Hilversum, maximaal 50 man publiek, knetterend haardvuur, onder het genot van een drankje (o.a. van de Gooische Bierbrouwerij). Zie voor de line-up: www.musicaroundthefireplace.nl.

Vrijdag 27 juli

WerkZoekersServicePunt

9.00 uur | Woondienstencentrum Lopes Dias

Inloopspreekuur voor al uw vragen rond studiekeuze, stage, leerwerkplek, vrijwillig en betaald werk. WZSP voor 1 vraag per keer tegen een vrijwillige bijdrage; voor langere ondersteuning biedt WerkInJeEigenWijk unieke hulp door met name het inzetten van onze kansenanalyse en werkvindsoftware.

Ontmoetingsgroep 't Wijdehuis Loosdrecht

10.00 uur | 't Wijdehuis Loosdrecht

Welkom in het ontmoetingscentrum 't Wijdehuis Loosdrecht. De deuren zijn iedere vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend. Het team is op zoek naar vrijwillige versterking voor het meehelpen met de lunch en in het begeleiden van activiteiten.

Zaterdag 28 juli

Fietstocht 'Archeologie van Vecht en Venen'

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde rijdt op zaterdag 28 juli de dagtocht 'Archeologie van Vecht en Venen', vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink, Museum Hilversum. Voor meer informatie zie onze website www.fietsgilde.nl.

Piekendag

10.00 uur | Leger des Heils

Tussen 10.00 en 16.00 uur verkoopt het Leger des Heils alle kleding voor 1 euro. De kledingwinkel is te vinden op de hoek van de Nieuwe Doelenstraat en de Bussumerstraat. Overigens is tijdens de zomer de huiskamer van het 'Leger' open van 10.00 tot 13.30 uur voor een kop koffie en gezelligheid.

Concert UNITY Oude Haven

20.00 uur | Skatepark Oude Haven

28 juli zal UNITY een concert geven bij het skatepark aan de Oude Haven in Hilversum. Unity is een groep van twee jongedames die zingen over de liefde van God in hun leven en de verandering die Hij teweeg heeft gebracht. Info: www.dedeurhilversum.nl of 06-51507971.

Zondag 29 juli

Fietstocht 'Omroepgeschiedenis'

13.30 uur | Instituut voor Beeld en Geluid

Fietsgilde 't Gooi rijdt zondag 29 juli de middagtocht 'Omroepgeschiedenis', vertrek om 13.30 uur vanaf het Mediapark, Beeld en Geluid. Voor meer informatie zie onze website www.fietsgilde.nl.

Maandag 30 juli

KOFFIEINLOOP

9.30 uur | Wijkinformatiepunt De Kleine Lelie

Op alle maandagen en donderdagen van 9.30-11.30 uur kan men terecht bij de Koffieinloop in De Kleine Lelie. Voor een praatje, een spelletje of een kosteloze bak koffie/thee. Er zijn gastvrouwen om u te ontvangen. De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Dinsdag 31 juli

RUMMIKUB en JOKEREN

13.30 uur | Wijkinformatiepunt De Kleine Lelie

In de zomerperiode kan men wekelijks op dinsdagmiddag terecht in De Kleine Lelie voor Rummikub en Jokeren of andere spelletjes. Het is van 13.30-16.00 uur en is kosteloos. Kom en doe mee op de Hilvertsweg 89-91.

WIJKSPREEKUUR ZORGNETWERK

13.30 uur | Wijkinformatiepunt De Kleine Lelie

Op dinsdagen van 13.30-15.00 uur kunt u hier terecht voor vragen, suggesties en informatie betreffende uw eigen leefsituatie, zorg en wijkzaken. Er zijn medewerkers van o.a. MEE, Versa Welzijn en Thuiszorg. Ook de buurtcoördinator en wijkagent schuiven regelmatig aan. De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Woensdag 1 augustus

Fietstocht naar en langs de Vecht

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt op woensdag 1 augustus de dagtocht 'Van Zodden naar Buitenplaats', vertrek om 10.00 uur van de Kerkbrink Hilversum (Museum). Voor meer informatie over de tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl.

Donderdag 2 augustus

InLopes Dias

13.30 uur | Lopes Dias

Ook tijdens de zomervakantieperiode gaan we door met de InLopes Dias middag met veel muziek waarop gedanst kan worden, o.a. rock-'n-roll, linedance en poco. Via muziek (alle genres) brengen we diverse culturen en ouderen tot elkaar.

Vrijdag 3 augustus

Ontmoetingsgroep 't Wijdehuis Loosdrecht

10.00 uur | 't Wijdehuis Loosdrecht

Welkom in het ontmoetingscentrum 't Wijdehuis Loosdrecht. De deuren zijn iedere vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend. Het team is op zoek naar vrijwillige versterking voor het meehelpen met de lunch en in het begeleiden van activiteiten.

Zaterdag 4 augustus

Reeën kijken in het Corversbos

20.00 uur | Parkeerplaats Algemene begraafplaats Berestein

Ga in augustus in de avondschemering op pad met de boswachter en ontdek reeën in het Corversbos, vlakbij Hilversum. Deze wandeling is voor volwassenen en duurt ongeveer 1,5 uur.