'Gevaarlijke' Kekechallenge in Hilversum

HILVERSUM Radio 538-dj Wietze de Jager en zijn sidekick Chris Bergström deden eind vorige week mee aan de internetrage de #KekeChallenge. Dat deden zij op de Bergweg in Hilversum. Hun actie is door het Openbaar Ministerie betiteld als gevaarlijk en onverstandig.

De #KekeChallenge komt er in 't kort op neer dat je een stapvoets rijdende auto uitstapt. Het nummer 'In my Feelings' van de Canadese rapper Drake staat op. Naast de wagen dans je mee met het liedje waarin hij over Kiki of Keke zingt om vervolgens weer plaats te nemen achter het stuur of op de bijrijdersstoel. Mensen van over de hele wereld, inclusief bekende mensen zoals Afrojack en Will Smith, posten hun filmpjes online. Vooral de video's waarbij het fout gaat, gaan viral op het internet.

En nu dus ook de twee 538-medewerkers, die vorige donderdag hun #KekeChallenge maakten op de Bergweg. Dat is het duo op een uitbrander van het OM komen te staan. "Dit is buitengewoon gevaarlijk en onverstandig", zo liet Ernst Koeleman, woordvoerder van het OM optekenen. Hij wees niet alleen op het gevaar en de strafbaarheid van deze actie, maar ook op de voorbeeldfunctie die De Jager en Bergström hebben. "Ze zouden zich terughoudend moeten opstellen, zeker als je kijkt wat zij betekenen voor jongeren."

De radiozender heeft laten weten dat hun medewerkers er alles aan gedaan hebben om ervoor te zorgen dat het filmpje zo verantwoord mogelijk is gemaakt. Verder spreekt 538 van een 'kwajongensstreek'.