Licht wisselvallig weer met normale temperatuur

Blikvanger op de weerkaart is een lagedrukgebied bij IJsland met tot boven het Noordzeegebied reikende frontale uitlopers. Tegelijk zet het Azorenhoog een uitloper uit naar Midden-Europa. Na de passage van een koufront donderdag leidt dit tot een licht wisselvallig weertype met een normale temperatuur voor half augustus.

Donderdag en vrijdag

Donderdag begint met zonneschijn. De temperatuur loopt op naar rond 25 graden. In de loop van de dag neemt de bewolking toe met kans op enkele buien, mogelijk met onweer. Vrijdag is het meest droog met nu en dan zon. Het is minder warm bij een maximum van 20 à 21 graden. Er waait een matige wind tussen zuidwest en west.

Het weekeinde

Zaterdag en zondag is het wisselend bewolkt. Er is van tijd tot tijd ruimte voor de zon. Er kan ook een bui tot ontwikkeling komen. Er waait een matige wind tussen zuidwest en west. Het wordt 22 à 23 graden. Na het weekend lijkt het goeddeels droog te blijven met ongeveer dezelfde temperatuur of iets hoger dan deze week het geval is.

Weetje

Zondag hadden we de 51e zomerse dag van dit jaar van 25 graden of hoger. Dat is een evenaring van het record uit 2006. De kans is groot dat er nog een aantal dagen met 25+ graden zullen volgen. De kans is dus groot dat er een nieuw record zal worden gevestigd wat betreft het aantal zomerse dagen (25+ graden) in een jaar.