De verschillende trampolines in Clemenskerk liggen klaar voor gebruik.
De verschillende trampolines in Clemenskerk liggen klaar voor gebruik. Foto: Bastiaan Miché

'Trampolinepark Clemenskerk maandag 10 september open'

De opening van het trampolinepark in de Clemenskerk komt dichterbij. Eigenaar Saskia de Wit hoopt maandag 10 september open te kunnen.

hilversum "We hobbelen vrolijk verder", zegt Saskia de Wit van Flight Deck 53 BV terwijl buiten het gebouw aan de Bosdrift de werkzaamheden voor de parkeerplaats volop gaande zijn. Binnen valt op hoe sober eigenlijk - met de kleuren beige en zwart - het trampolinepark oogt. Past goed bij het gebouw, verklaart de 47-jarige Bussumse.

Na veel gedoe, waaronder een bouwstop, heeft De Wit nu toch eindelijk alle benodigde vergunningen binnen. Ook die voor de vliegtuiglounge bij de ingang. De houten slurf, die aanvankelijk hier zou komen, komt er overigens definitief niet. Verder voldoet de ruimte aan alle brandveiligheidseisen en ook de springstoestellen zelf zijn oké bevonden.
Het is vooral een kwestie van de laatste puntjes op de i zetten. Vrijdag 7 september wil De Wit daarom de deuren al open zetten voor mensen uit de buurt. Een dag later maakt de voor miljoenen gerestaureerde kerk deel uit van de regionale tour op Open Monumentendag 'Toekomst van Toen'. Maandag 10 september is het trampolinepark echt open voor de betalende bezoekers. Eind deze maand moet de website, waarop belangstellenden kunnen reserveren, online zijn. Het trampolinepark is straks iedere dag vanaf 10.00 uur open. Van maandag tot en met donderdag tot 20.00 uur, vrijdag en zaterdag tot 22.00 uur en zondag tot 18.00 uur.
Wel komt er nog een rechtszaak, op 21 september. Een groep buurtbewoners is nog altijd fel tegen de komst van het trampolinepark en wil dat de verleende vergunning wordt teruggedraaid. De kersverse wethouder van vergunningverlening & handhaving, Karin Walters, gaat volgende week woensdag met de buurtbewoners in gesprek.