Carolien van Herrikhuyzen.
Carolien van Herrikhuyzen. Foto: Aangeleverd

Beste sportvrouw start de Gooise Heideloop

HILVERSUM Carolien van Herrikhuyzen, sportvrouw van het jaar 2017 in Hilversum, lost komende zondag het startschot bij het nieuwe onderdeel van de Gooise Heideloop, de Jeugdloop van 1,2 kilometer over de Zuiderheide. Zij wil dit graag doen om hiermee een voorbeeld te zijn voor de kinderen die dit jaar voor het eerst deelnemen.

Van Herrikhuyzen behaalde in april 2017 tijdens de Masters Games wielrennen in Auckland Nieuw Zeeland vier keer goud (sprint, Scratch, 500 meter en Teamsprint). Een halfjaar later won zij tijdens het EK Masters in Roubaix in Frankrijk een medaille op alle onderdelen (goud scratch en 500 meter, zilver sprint). In oktober vorig jaar wist zij tijdens het WK masters wielrennen in Los Angeles haar drie wereldtitels uit 2016 met succes te verdedigen.

Het is alweer de vierde keer dat de Gooise atletiekverenigingen GAC, Zuidwal en Tempo organiseren in samenwerking met Goois Natuurreservaat de Gooise Heideloop organiseren. Over de Zuider-, Wester- en Bussummerheide worden de drie routes uitgezet; de Jeugdloop van 1200 meter, de 5 kilometer en de 10 kilometer. Deelnemers kunnen wandelen, nordic walken of hardlopen. De Jeugdloop start om 9.40 uur, de andere twee afstanden om 10.00 uur.
De atletiekverenigingen houden de Gooise Heideloop om te laten zien hoe mooi het 2800 hectare tellende Goois Natuurreservaat is. "Als (hard)lopers maken wij heel veel gebruik van de natuurgebieden. Daarom vinden we het belangrijk om iets terug te doen. En vooral ook anderen te laten genieten van de Gooise natuur", meldt de organisatie.
De opbrengst wordt dit jaar gebruikt voor de aanschaf van gereedschap en kleding voor de vele vrijwilligers die kleinschalig onderhoudswerk verrichten in het Goois Natuurreservaat. De winkelpassage 'Gooische Brink' in Hilversum ondersteunt de 'Gooise Heideloop' met 600 gratis waterflesjes voor de deelnemers.
Vooraf inschrijven kan via www.inschrijven.nl en selecteren op Gooise Heideloop. Deelnemen kost 3 euro voor de Jeugdloop en 5 euro voor de andere twee afstanden. Op de dag zelf inschrijven kan ook, maar is wel iets duurder: 4 en 7 euro.