Man opgepakt na inbraak Utrechtseweg

HILVERSUM Ver kwam hij niet met de buit van de inbraak. De politie heeft afgelopen week een inbreker aangehouden nadat deze 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een ongewenst bezoek had gebracht in een woning aan de Utrechtseweg.

De politie kwam in actie nadat een getuige zag hoe de inbreker een raam had ingeslagen en er, nadat hij binnen was geweest, met een iPad vandoor ging. Degene die melding maakte van de inbraak was zelf achter de man aangegaan in de richting van de Pieter de Hooghlaan.

Dankzij hem kon de politie niet veel later de verdachte traceren op de Gijsbrecht van Amstelstraat. De man wilde niet meewerken aan zijn arrestatie en moest met gepast geweld, aldus de politie, worden geboeid. Een speurhond is in de directe omgeving ingezet om de buit te vinden. Die is gevonden op de Utrechtseweg.


Pinetum decor van groot
go-toernooi

HILVERSUM Wie gaat er met de Blijdensteintrofee vandoor? Dat wordt zondag 26 augustus duidelijk als zo’n twintig go-spelers, waaronder de Nederlandse top, in actie komt bij het toernooi in het Pinetum.

Het is de derde keer dat de deelnemers strijden om deze beker in de botanische tuin aan de Van der Lindenlaan. Deelnemers spelen in zes rondes van een uur tegen elkaar. Go is een van origine Oost-Aziatisch bordspel voor twee spelers.


Dames 't Gooi naar Engeland

HILVERSUM Ter voorbereiding op de landelijke competitie gaat de vrouwenselectie van SC 't Gooi naar Engeland. Dit weekend verblijven ze in Bolton voor een trainingskamp. De 24-koppige selectie logeert in een hotel in het stadion van Bolton Wanderers.

Er worden twee oefenwedstrijden gespeeld tegen dit team, dat uitkomt in de Women's national league, division one. Ook krijgen de speelsters een gasttraining van een Engelse trainer en bezoeken zij het duel tussen de mannen van Bolton en Sheffield United.