De werkzaamheden zijn in volle gang, de oude bar is inmiddels weg.
De werkzaamheden zijn in volle gang, de oude bar is inmiddels weg. Foto: Bastiaan Miché

Ook theater en foyer in Gooiland opgeknapt

De verbouwing van het theater, de foyer en café in Gooiland is bijna klaar. Het hotel en de evenementenlocatie vormen op deze manier één geheel.

hilversum Hotel Gooiland is ruim een jaar terug al helemaal - in de geest van architect Jan Duiker - opgeknapt. Nu is het de beurt aan de evenementenlocatie. Volgende week maandag moet de tweede megaklus binnen het ruim zeventig jaar oude pand aan de Emmastraat zijn afgerond. De ronde bar in het Grand Café is er al uitgesloopt en maakt plaats voor een industriële bar, vergelijkbaar met die van de lobby van het hotel.

Begin juli - de zomer is ook in evenementenland een rustige periode - is de verbouwing van start gegaan, vertelt marketing manager Djoeke Bakker van Gooiland. De grote bar in de foyer is al verdwenen. In plaats daarvan komen drie kleinere barretjes met uitsluitend Nederlandse merken aan de (vanaf de ingang) rechterzijde binnen het zogenaamde en opvallend grote 'Green Area'. Deze ruimte, bedoeld voor de grotere congressen en bedrijfsfeesten, kan weer in tweeën worden gesplitst: Green Lounge en Green Centre. "De grote bar wilden we er al een tijdje uit", aldus Bakker. "Die stijl was wat verouderd."
De nieuwe look van de evenementenlocatie past bij de 'gastvrije' stijl van Duiker, is de gedachte. Bij binnenkomst van de foyer moeten straks vooral de lichte muren, waarop men beelden op kan projecteren, en het groene karakter opvallen. Zo komen er ruim vijf meter hoge bomen voor en achter in het Green Area. Ook leuk: door een pakweg één vierkante meter glazen doorkijk is de club in de kelder te zien.
Verder worden de verschillende ruimtes voorzien van een plattegrond om aan te geven waar bezoekers zich op dat moment bevinden. En uiteraard is voor de bezoekers - net als bij het hotel - duidelijk te zien dat ze zich in 'Hilversum Mediastad' bevinden. Zo zijn de drie kleinere vergaderruimtes op de eerste verdieping vernoemd omroeppioniers Erik de Vries, Anton Philips en Jeanne Roos.

Impressie van de ruimte.
Eén van de vergaderruimtes.