De opgepakte man zat verstopt in een gangetje tussen de Buisweg en Bonnikestraat.
De opgepakte man zat verstopt in een gangetje tussen de Buisweg en Bonnikestraat. Foto: Bastiaan Miché

Twee steekpartijen, twee arrestaties

HILVERSUM In Hilversum en Loosdrecht zijn dinsdagmorgen een paar uur na elkaar twee mensen neergestoken. In beide gevallen is er een verdachte aangehouden en raakten de slachtoffers ernstig gewond. De twee zaken staan los van elkaar.

Zo rond kwart voor negen was er een steekpartij in een woning aan de Buisweg in Hilversum-Noord. Een 29-jarige bewoonster werd meerdere keren gestoken in haar borst, arm, nek en buik. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Na het steekincident werd de omgeving afgezet en startte de politie een groot zoekactie naar de dader wiens identiteit bekend was.

Anderhalf uur later zag een buurtbewoner de man zitten in een gangetje tussen de Buisweg en Bonnikestraat. Agenten namen hem vervolgens mee naar het bureau. Hij schreeuwde dat hij met liefde de vrouw had neergestoken en zij de volgende keer dood zou zijn.
De aanleiding voor het incident ligt in de relationele sfeer. De man zou de ex zijn van het slachtoffer en haar nog regelmatig lastigvallen.
Net bijgekomen van het incident in Noord was er opnieuw een steekpartij. Dit keer in de huisartsenpraktijk aan de Eikenlaan in Loosdrecht. Huisarts Willem Stronck raakte daarbij ernstig gewond. Een 34-jarige man werd niet veel later opgepakt.

5