De huisartsenpraktijk was dinsdag afgezet.
De huisartsenpraktijk was dinsdag afgezet. Foto: Bastiaan Miché

Medewerkers huisartsenpraktijk aangeslagen, situatie arts stabiel

Vervolg voorpagina

"Als team van de huisartsenpraktijk zijn wij zeer aangeslagen door wat er gebeurd is met onze dierbare collega Dr. Stronck. Wij zijn dankbaar dat zijn situatie stabiel is. Vanaf vandaag is onze huisartsenpraktijk weer geopend. Wij hopen op uw begrip voor het feit dat wij niet spoedeisende zaken tijdelijk wat dagen uitstellen."

Dat schrijven de medewerkers van Huisartsenpraktijk Loosdrecht op hun website enige tijd na de dramatische gebeurtenis van dinsdagmorgen tien over elf in het pand aan de Eikenlaan waarbij hun collega Willem Stronck ernstig gewond raakte. Dat de man nog leeft zou voor een groot deel te danken zijn een aan 17-jarige jongen die de arts hoorde schreeuwen en te hulp schoot. De dader sloeg vervolgens op de vlucht.

De identiteit van de verdachte was mede daardoor al snel bij de politie bekend. Die verspreidde via burgernet het bericht om uit te kijken naar een blanke man van ongeveer 34 jaar en 1,70 meter met een donker trainingspak aan. "Geen actie ondernemen en direct 112 bellen", was daarbij het nadrukkelijke verzoek.
Zo rond 15.00 uur werd de verdachte opgepakt. Een tipgever had de man zien lopen in de omgeving en belde 112. De politie kon de man daarna snel aanhouden. Het politie-onderzoek is nog in volle gang.

Ondertussen reageren veel mensen in Loosdrecht en omstreken (uiteraard) geschokt op het bericht. "Net het nieuws gehoord van de onvoorstelbare aanval op onze huisarts in Loosdrecht", schrijft iemand op Twitter. "Wij kennen hem als een zeer kundig arts en als buitengewoon plezierig mens. Wij spreken onze afschuw uit en wensen hem veel sterkte en een spoedig herstel."