'Messen in de uitverkoop?' 'Niet handig'

HILVERSUM Het Hilversumse SP-raadslid Bianca Verweij zorde dinsdagmiddag voor de nodige ophef op de social media toen zij reageerde op de twee steekpartijen in deze regio. 'Messen in de uitverkoop?' plus grijnzend gezichtje was haar boodschap toen. 'Niet handig', zegt de socialist een dag later.

Verweij reageerde op een Twitterbericht van NH Nieuws dat bij de steekpartij in Loosdrecht meldde: 'En weer is het raak'. "Het was echt niet lollig bedoeld, het is ook niet lollig. Er staat ook geen smiley achter maar een grijnzend gezichtje", zegt Verweij woensdag. Al vrij snel had zij haar bericht verwijderd en meldde opnieuw via Twitter dat zij niemand wilde kwetsen. "Fijn dat de daders gepakt zijn, hoop dat het goed komt met de slachtoffers", voegde ze toe.
Overigens leidt ook dat tweede bericht tot de nodige reacties. Een aantal noemt de ophef overdreven, al vindt niemand de tweet handig. De meeste twitteraars blijven not amused over die eerste tweet. "De volgende keer graag beter nadenken, je zou als volksvertegenwoordiger (geldt voor alle niveaus) beter moeten weten", is één zo'n voorbeeld.


VV Altius tot 8 september niet op gras

HILVERSUM Voorlopig is het bij voetbalvereniging Altius nog niet voetballen op de natuurgrasvelden. Tot zaterdag 8 september spelen en trainen de teams op het kunstgras of wijken uit naar andere velden in de omgeving.

Vanwege de extreme droogte tijdens de zomervakantie heeft de gemeente recent extra onderhoud moeten laten doen. Denk daarbij aan extra gras inzaaien en extra bemesting. Hierdoor zijn de velden van Altius aan het Kininelaantje zeker tot begin september niet te gebruiken.