Opgepakte drugsdealer langer vast

HILVERSUM De 29-jarige man die vorige week donderdag werd betrapt bij een drugsdeal op de Hilvertsweg blijft nu sowieso nog anderhalve week in de cel, heeft de rechter-commissaris afgelopen maandag besloten.

De drugsdealer werd donderdagavond opgepakt nadat hij na de deal in zijn auto was weggereden. Hij had een kleine hoeveelheid drugs bij zich.
Bij de zogenaamde spoeddoorzoeking in zijn huis die volgde werden ongeveer twee kilo vermoedelijke cocaïne en naar schatting zo'n 7000 vermoedelijke xtc-pillen gevonden. Alles is in beslag genomen voor nader onderzoek en het definitief vaststellen van de soort en aantallen drugs.


Hilversummer racet met 205 per uur over A1

HILVERSUM Een 18-jarige Hilversummer, pas vier maanden in het bezit van een rijbewijs, heeft deze alweer moeten inleveren. Op de A1 reed hij 205 kilometer per uur, waar 100 is toegestaan.

De Hilversummer werd in zijn Audi A4 gespot in Weesp waar een snelheidscontrole gaande was. Pas ter hoogte van de Zeeburgertunnel op de A10 - ondertussen had de man het verkeer links en rechts ingehaald - kon hij staande worden gehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens loopt de bestuurder het risico zich op een later moment te moeten melden voor een EMG cursus (Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer).