In de kleedkamer van Bolton Wanderers.
In de kleedkamer van Bolton Wanderers. Foto: Fred van der Laan

Trainingskamp in Engeland 'geweldige ervaring' dames 't Gooi

HILVERSUM Twee gelijkspelen in oefenpotjes tegen Engelse profclubs, intense trainingen en werken aan het groepsgevoel. Dat is de korte opsomming van het trainingskamp van de dames van sc 't Gooi. Waarin de zwart-gele selectie naar eigen zeggen een visitekaartje heeft afgegeven.

De competitie begint op zaterdag 22 september. In de voorbereidende weken is het belang de automatismen erin te slijpen, elkaar beter te leren kennen - ook 't Gooi kent een aantal nieuwe gezichten - en te werken aan de conditie. Daarvoor gingen de Gooi-dames vorige week vier dagen naar Bolton voor een trainingskamp.
De geel-zwarten begonnen met een gasttraining in een overdekte voetbalhal van oud-profs James Ward en Daniel Clarke. Hierna volgde de wedstrijd tegen Bolton Wanderers. In het verleden wist 't Gooi deze tegenstander, uitkomend in de Women's National League Division one, al eens te kloppen. Nu eindigde deze oefenpot in 1-1. Dat was ook de eindstand van het duel tegen Wigan Athletic. Tussen de wedstrijden door maakte de selectie de wedstrijd tussen Bolton Wanderers en Sheffield United mee en bezocht zij het stadion.
"Het is een geweldige ervaring voor de jonge meiden. We hebben geproefd van de sfeer van een Engelse wedstrijd en hoe het voor en na de wedstrijd gaat. Je hebt vier dagen de tijd met elkaar, waardoor je elkaar op een andere manier leert kennen. Dit is een ideale manier om een selectie te trainen", is de terugblik van coaches Jaap Hofman en Gerard Ruigt.