Big Picnic in botanische tuinen

HILVERSUM Smaak, geur en klank. Daar is waar het zondag 2 september allemaal om draait in Pinetum Blijdenstein en de Costerustuin. Beide botanische tuinen houden dan een zogeheten 'Big Picnic'.

Picknicken op het gras onder de coniferen. Neem een kleedje mee of neem plaats aan een tafel. Het kan tijdens de 'Big Picnic' allemaal. Tussen 12.00 en 17.00 uur kunnen belangstellenden aan de Van der Lindenlaan 125 (Pinetum) en de Zonnelaan 4-Z (Costerus) vooral proeven.

"Het is een belevenis van smaak, geur en klank en biedt de bezoekers de gelegenheid om kennis te nemen van het eetbare aan de kruiden en de bomen van de Costerustuin en in het Pinetum Blijdenstein. Wie weet wordt u nog een fervent wildplukker", luidt de aankondigende tekst van beide organisaties.

In de Costerustuin zijn er verschillende rondleidingen en is er een doorlopende proeverij. Picknicken onder de bomen kan in het Pinetum. Ook hier zijn zondag rondleidingen. Tanja Hilgers neemt de aanwezigen mee door de tuin en vertelt over de medicinale en mystieke kracht van de conifeer.

Zo is er ook een jeneverproeverij. Eerst vertelt stoker Christian Pfeiffer over het stoken van jenever volgens oud Weesper recept. De barbecue gaat eveneens aan. Hier kunnen de bezoekers verse worst met jeneverbessen proeven. De kinderen kunnen zich vermaken in de bijenhoek.


Buitenfilms Filmtheater Hilversum

HILVERSUM De jaarlijkse openluchtvoorstelling is net geweest en Filmtheater Hilversum pakt opnieuw uit met buitenfilms. Van donderdag tot en met zaterdag viert de culturele organisatie namelijk een verjaardagsfeestje.

Op de taart branden veertig kaarsjes. Daarnaast zit het filmtheater alweer tien jaar in het onderkomen aan het Herenplein. Reden genoeg om iets extra 's te doen. Drie avonden lang, de nieuw te vertonen films beginnen om 21.30 uur, staan de stoelen en het grote scherm buiten op het plein. Op donderdag draait 'Maria by Callas', vrijdag staat 'The Children Act' op het programma en zaterdag is dat 'Todos la Saben'. Een kaartje voor een van de voorpremières kost 7,50 euro.