Bezoekers van de Open Studio Dagen kunnen ook tijdens de elfde editie weer veel zelf ervaren.
Bezoekers van de Open Studio Dagen kunnen ook tijdens de elfde editie weer veel zelf ervaren. Foto: Bastiaan Miché

Open Studio Dagen passen steeds beter bij mediaweek

Dit weekend kunnen mensen letterlijk van een koude kermis terugkomen. Het is een van de vele activiteiten op en rond het Media Park.

HILVERSUM Achter de schermen worden de productionele puntjes op de i gezet voor de Dutch Media Week (DMW). Dit weekeinde begint de mediaweek met het jaarlijkse kijkje achter de schermen van de omroepen en mediabedrijven. Directeur Herman Dummer constateert dat dit tweedaagse festival een steeds beter geïntegreerd onderdeel is van de DMW.

De banier is al weken te zien op het pand van Beeld en Geluid. DMW-vlaggen zijn neergezet bij het raadhuis en aankondigingen van de DMW zijn te zien langs de wegen in Hilversum. Hilversum omarmt de mediaweek meer en meer. Tevens zegt Dummer tevreden dat het festival programmatisch ook steeds beter wordt. "Wij krijgen al berichten van verschillende mensen dat ze aan één dag niet genoeg hebben, dus daarom komen ze beide dagen", aldus Dummer.

Daarbij doelt de directeur op de actievere bijdragen van de omroepen zelf. Volgens hem houdt AVROTROS bijna een eigen versie van de Open Studio Dagen. "Zij pakt echt uit met veel artiesten. Mensen kunnen zelfs meedoen aan het onderdeel Bommetje en op zaterdag vertelt Ivo Niehe over zijn programma's. Bezoekers krijgen hier een mooi idee van de seizoenstart."
Maar ook KRO/NCRV, BNN/Vara en Omroep Max - laatstgenoemde doet al jaren fanatiek mee - hebben uitgebreide programma's. "Lekker interactief", voegt Dummer eraan toe. Zo kan het publiek zelf ervaren hoe het is om achter de radiomicrofoon plaats te nemen of kijken of zij net zo goed kunnen presenteren als Matthijs van Nieuwkerk in een tv-studio.

Openingstijden en het volledige programma zijn te vinden op www.dutchmediaweek.nl.

Kijken in menig studio op het Media Park.